Ester Quintana, en una imatge d'arxiu al Parlament. (Foto. ACN)
El jutge creu que només una pilota de goma pot estar al darrere de la lesió. (Foto: ACN)
Barcelona

Interior diu que l'escrit del jutge del "cas Quintana" es basa en indicis i no fets provats

El departament reacciona en un comunicat a la interlocutòria del jutge que contradiu la versió dels Mossos

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Interior ha relativitzat la interlocutòria del jutge del "cas Quintana" que atribueix la lesió de la manifestant del 14-N a una pilota de goma amb l'argument que es parla d'indicis, però no de fets demostrats. En un comunicat, el departament ha afirmat que el jutge "es basa en consideracions indiciàries que en cap cas no es poden considerar fets provats".

Interior "valora positivament" que el jutge hagi establert que la intervenció dels Mossos d'Esquadra no va ser intencionada, sinó imprudent, i, per tant, hagi desestimat que tramitar el cas com un delicte de lesions doloses, que podria comportar una pena d'entre sis i dotze anys de presó per als imputats.

El jutge, que es basa en els informes forenses, afirma que una pilota de goma és "l'únic objecte que podria haver causat aquestes lesions" a la manifestant, que va perdre un ull. El jutge té imputats per aquest cas un agent, el que va disparar el projectil, i el seu cap, un subinspector que li hauria donat l'ordre. 

El magistrat dóna credibilitat a la versió d'Ester Quintana, que és que va rebre l'impacte d'una pilota de goma quan es va girar per comprovar si el seu company la seguia, a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i la Gran Via, durant la vaga general del 14-N. 

Peticions de dimissió 

Arran de la interlocutòria del jutge, s'han tornat a sentir veus a favor de la dimissió del cap de la policia. El PSC i ICV-EUiA han exigit la renúncia del director dels Mossos, Manel Prat i han recordat que ell mateix va dir que dimitiria si es demostrava que la lesió era fruit de l'impacte d'una pilota de goma.

Els socialistes han considerat que el paper de Prat en aquesta crisi i en el conjunt de la seva gestió està fent "molt mal a la credibilitat dels Mossos d'Esquadra i a la confiança dels ciutadans", mentre que els ecosocialistes han demanat la compareixença del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, al Parlament. 

Anar al contingut