Barcelona

L'Ajuntament en bloc demana que es retiri el nom de la ciutat de BCN World

El grup municipal de Convergència i Unió també ha donat suport a la iniciativa

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ho ha deixat clar: no vol que el futur complex d'oci es digui BCN World. El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat, amb el suport de tots els grups, demanar al govern català i als promotors del macrocomplex turístic i d'oci BCN World que "no utilitzin els noms de Barcelona o BCN per a aquest projecte".

El ple ha aprovat per unanimitat, incolsos els vots de Convergència i Unió, una declaració presentada per Iniciativa Verds que demana que el complex turístic BCN World, que es farà a la Costa Daurada, no pugui utilitzar el nom de la capital catalana.

Les instal·lacions s'aixecaran a Vila-seca i a Salou, al Tarragonès. El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, que ha estat el promotor de la declaració, ha assegurat que "Barcelona no ha d'estar en cap cas vinculada a un model d'economia de ruleta, d'agressió ambiental i de precarització laboral".

Sense opcions legals

Ara bé, legalment, l'Ajuntament no pot controlar i gestionar la marca Barcelona. Fa anys va iniciar tots els tràmits per adquirir-la, però l'Oficina Espanyola de Patents i Marques no els la va voler donar i ara mateix el cas és als tribunals.

Per part de l'empresa Veremonte, impulsora del projecte, sempre han insistit en la importància que el complex es pugui dir "BCN World". Argumenten que la marca Barcelona és coneguda mundialment, ven molt i per tant és un element clau per atraure els milers de turistes que volen que vinguin.

De fet, Veremonte, l'empresa que impulsa BCN World, ha confessat avui a TV3 que ja feia més d'un any que havien demanat a l'oficina de patents l'autorització per utilitzar aquest reclam comercial. Continuen a l'espera, però ara caldrà veure si la negativa d'avui de l'Ajuntament és un impediment prou important.

Hi ha un 8 per cent d'empreses catalanes que fan servir la marca Barcelona. I l'Ajuntament d'aquesta ciutat era l'únic que havia aconseguit que li transferissin la gestió. Altres, com Madrid, havien fracasat en l'intent. Però un any després de la concessió, Indústria va fer marxa enrere. L'alcalde Trias ho té recorregut i la possible recuperació està ara en mans dels tribunals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut