Barcelona

L'Agència Tributària de Catalunya entra en funcionament

L'Agència Tributària de Catalunya, amb seu a Barcelona, entra avui en funcionament. El seu objectiu és millorar l'eficiència en la gestió dels impostos, i s'encarregarà de recaptar els tributs propis del govern català i els cedits per l'Estat, que es calcula que al 2008 sumaran cinc mil milions d'euros. L'entrada en funcionament del nou ens, que estarà dirigit per Josep Costa, es va aprovar durant l'últim Consell de Govern de l'any. L'organisme és una de les primeres concrecions del desplegament de l'Estatut, pendent encara de la sentència del Constitucional pel recurs presentat pel PP.

Actualitzat

Amb el nou any es posa en funcionament l'Agència Tributària de Catalunya. L'ens assumirà les funcions de la fins ara Direcció General de Tributs de la Generalitat, a la qual substitueix. Així, l'Agència Tributària espanyola es continuarà fent càrrec dels impostos estatals, com ara l'IVA, i la catalana farà el mateix amb els impostos propis de la Generalitat i els que té cedits totalment, com ara el de successions.


El gran canvi, però, s'ha de fer a partir de l'agost del 2008, amb la creació d'un consorci format a parts iguals per la Generalitat i l'Estat, i que hauria d'arrencar gestionant l'IRPF i, després, altres impostos. Els contribuents podran anar, si tot segueix el seu curs, a una finestreta única per gestionar-los, independentment de quina administració en tingui la competència.

El seu director serà Josep Costa, tal com es va decidir durant l'últim Consell de Govern del 2007. Precisament, Costa ha estat el responsable de tirar endavant el projecte de l'Agència Tributària catalana, que aquest any tindrà un pressupost de 32,8 milions d'euros, un volum de tributs a gestionar de 5.000 milions d'euros i una plantilla inicial de 347 treballadors.

El president de la Generalitat, José Montilla, té previst visitar la seu central, situada al carrer Fontanella de Barcelona, en companyia del conseller d'Economia, Antoni Castells.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut