Beatificacions al Vaticà.
Beatificacions al Vaticà.
Ciutat del Vaticà

El Vaticà beatificarà Pau VI i reconeixerà les virtuts heroiques del sacerdot català Jacint Alegre

Serà el 19 d'octubre, quan s'acabi el sínode de bisbes sobre la família i s'aprofitarà per aprovar el reconeixement de les virtuts heroiques del català Jacint Alegre

Actualitzat

El Vaticà beatificarà el papa 262 de l'Església catòlica, Pau VI, i reconeix les virtuts heroiques, el primer pas cap a la santedat, del sacerdot català Jacint Alegre.

Pau VI

Pau Sisè va succeir Joan XXIII i va decidir continuar amb el Concili Vaticà II, la gran obra del pontífex anterior. De la mateixa manera va fomentar les relacions ecumèniques amb les Esglésies ortodoxa, anglicana i protestant.

Ara, 36 anys després de la seva mort, el Vaticà ha decidit la seva beatificació. Serà el 19 d'octubre, quan s'acabi el sínode de bisbes sobre la família.

El papa Francesc ha aprovat un miracle atribuït a Pau VI, un requisit necessari per esdevenir beat. Es tracta de la curació d'un fetus a qui havien diagnosticat un problema cerebral i que va néixer sa l'any 2001 als Estats Units. Segons l'Església, la mare es va encomanar a Pau VI, pontífex entre el 1963 i el 1968, data de la seva mort.

Jacint Alegre

En el cas del jesuïta terrassenc Jacint Alegre, el papa Francesc n'ha aprovat el reconeixement de virtuts heroiques, cosa que farà que rebi el títol de venerable. És el pas previ a la beatificació i el primer pas cap a la canonització. Jacint Alegre, nascut el 1874, es va dedicar a l'assistència de persones pobres i malaltes. Va voler crear una institució que les ajudés, però va morir el 1930, dos anys abans que finalment obrís a Barcelona el Cottolengo del pare Alegre.

 

Anar al contingut