Imatge d'arxiu d'una oficina d'ocupació de Madrid. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'una oficina d'ocupació de Madrid. (Foto: Reuters)
Madrid

Tres operacions policials contra frau a Hisenda i la Seguretat Social per 7,7 milions d'euros

Tres operacions policials contra frau a Hisenda i la Seguretat Social per un total de 7,7 milions d'euros permeten detenir 313 persones i imputar-ne 328 més

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut 313 persones i n'ha imputat 328 més en tres operacions diferents portades a terme en els últims mesos a Barcelona, Girona, Lleida, València, Madrid, Càceres i Alacant, acusades d'un frau a l'erari públic que supera els 7,7 milions d'euros.

Segons ha informat avui la policia, en total han estat investigades 29 empreses fictícies a la província de Barcelona, en les quals es van fer 1.544 altes en la Seguretat Social de forma fraudulenta per cobrar prestacions i subsidis per desocupació i per renovar permisos de residència.

Els detinguts estan acusats de delictes contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social, contra els drets dels treballadors, falsedat documental i estafa.

Les tres operacions van començar fa mesos, davant la sospita de la policia i d'inspectors de Treball que aquestes 29 societats estaven cometent fraus a la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

La primera operació la va iniciar la Policia Nacional a Girona en detectar que dotze empreses fictícies, amb seu a Barcelona, donaven d'alta de forma fraudulenta uns 744 treballadors estrangers perquè poguessin cobrar les prestacions de desocupació i obtenir permisos de residència. En aquesta primera operació s'han detingut 105 persones i imputat 144 més, a Barcelona, Girona, Castelló, Madrid, Càceres i Alacant, per un frau a la Seguretat Social que s'eleva a 3,8 milions d'euros.

La segona investigació s'ha desenvolupat a Barcelona, arran de la denúncia d'un veí que va afirmar que tres ciutadans d'origen pakistanès havien creat una empresa fictícia usurpant el seu nom i falsificant la seva firma. Els agents van comprovar que els sospitosos havien creat sis empreses per simular contractes de treball i posteriors acomiadaments a ciutadans estrangers per cobrar l'atur. En l'operació s'ha detingut 53 persones i se n'ha imputat 44 més a Barcelona, Lleida, València i Getafe, acusades d'un frau de gairebé un milió d'euros.

En la tercera operació, que es va iniciar al juny del 2013, s'ha detingut 155 persones i se n'ha imputat 74 més, a Barcelona, per un frau a la Seguretat Social de tres milions d'euros. En aquest cas, els detinguts havien creat una empresa fictícia, dedicada a la construcció, a Mataró, amb la qual es contractava i es donava de baixa treballadors amb falsos contractes laborals perquè poguessin sol·licitar o renovar els seus permisos de residència i acumular períodes mínims exigits per la llei per cobrar l'atur.

Anar al contingut