Barcelona

Ja s'han presentat més de 700.000 declaracions a Catalunya, la majoria per Internet

Ja es pot fer la declaració de la renda a les oficines d'Hisenda i ja se n'han presentat més de 700.000 a Catalunya, la majoria per internet i quasi totes a tornar

Actualitzat

Des d'aquest dilluns es pot fer la declaració de la renda a les oficines de l'Agència Tributària, sempre que abans s'hagi demanat cita. Hi ha temps per demanar dia i hora fins al 27 de juny.

Fins ara s'han presentat més de 700.000 declaracions a Catalunya, la immensa majoria per Internet, i s'han confirmat 528.000 esborranys. Si ho comparem amb les mateixes dates de l'any passat, Hisenda ha augmentat un 7,5% l'import retornat, 241 milions, i també ha crescut el nombre de contribuents que demana la devolució.

Gonzalo David García de Castro, el delegat especial de l'Agència Tributària, diu que "en aquests moments, de començament de campanya, el nombre més gran de declaracions presentades surt amb resultat 'a tornar'. D'entrada, hi ha una certa acceleració en el nombre de declaracions "a tornar" i, també, proporcionalment, en l'import que se sol·licita, perquè els contribuents que tenen un import més alt "a tornar" són els contribuents que tenen més interès a presentar-la el més aviat possible."

Hisenda preveu haver retornat un 90% de les devolucions abans del 30 de juliol. Aquest dilluns també es pot començar a fer la declaració de patrimoni a l'Agència Catalana, perquè aquest impost està cedit a la Generalitat. El govern calcula que la presentaran 70.000 contribuents, 4.000 més que l'any passat, per l'anomenada amnistia fiscal, i que recaptarà 458 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut