L'Hospitalet de Llobregat

Descobreixen dos gens responsables del càncer de pròstata més agressiu

Un equip científic ha identificat dos gens que, combinats, condueixen a una de les formes més agressives del càncer de pròstata

Actualitzat

Descobreixen dos gens responsables del càncer de pròstata més agressiu. La troballa és de l'investigador de l'Institut Català d'Oncologia Álvaro Aytes, amb la col·laboració de la Universitat de Colúmbia. 

El de pròstata és el tumor més freqüent entre els homes. A Catalunya se'n diagnostiquen uns 5.000 casos cada any, dels quals entre un 30 i un 40 per cent són molt agressius.  

La troballa és important perquè en l'inici del diagnòstic del càncer de pròstata els oncòlegs, en la majoria dels casos, no tenen indicadors que apuntin si el tumor evolucionarà de manera ràpida i mortal o bé no progressarà de manera preocupant. Per això, haver identificat aquests dos gens obre la porta a un millor diagnòstic.

Josep Ramon Germà, cap d'Oncologia Mèdica de l'ICO, afirma que "l'estudi permet un diagnòstic més precís, i també en el futur permetrà un tractament per desactivar aquests dos gens." 

La Comissió Europea, a través de les accions Marie Curie del 7è Programa Marc, ha estat la font de finançament d'Àlvaro Aytes per al desenvolupament del projecte, en col·laboració entre els grups de Biologia de Sistemes i Quimioresistència de l'ICO-IDIBELL i la Universitat de Colúmbia, a Nova York.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut