Madrid

El debat electoral entre Cañete i Valenciano s'ajorna al dijous 15

PP, PSOE i UPyD també suspenen la campanya d'avui per l'assassinat d'Isabel Carrasco

Actualitzat

L'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó ha impactat amb tota la crueltat a la campanya per a les eleccions europees. Tal com va passar aquest dilluns, el PP, el PSOE i UPyD han suspès avui tots els actes de campanya de les eleccions europees.

El debat televisiu entre els caps de llista de PP, Miguel Arias Cañete, i PSOE, Elena Valenciano, previst per a aquest dimarts a la nit, es farà finalment aquest dijous 15 de maig, segons han informat fonts dels dos partits. Serà a les 22.30, un cop finalitzar el debat que ja estava previst entre els candidats a presidir la Comissió Europea, Jean Claude Juncker i Martin Schultz. El cara a cara estava, però el PSOE ha demanat ajornar-lo per la situació de "dol i commoció" després de l'assassinat de la presidenta del PP a Lleó. 

Aquesta és l'última hora de l'impacte de la mort d'Isabel Carrasco en la campanya electoral. Però només saber-se la notícia, aquest dilluns a la tarda es van multiplicar les mostres de condol de tots els partits polítics. Tots, tant catalans com espanyols, van suspendre els actes de campanya immediatament. Així ho van comunicar el PP, el PSOE, IU, UPyD i VOX i, a Catalunya, el PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA i C's. Paral·lelament, totes les formacions van aprofitar Twitter per mostrar el condol a la família Carrasco,.

El PP va expressar la "consternació" i, en un comunicat, va remarcar el seu "profund" dolor.

Mariano Rajoy, que tenia previst anar a un míting a Valladolid, es va desplaçar a Lleó, com ja va fer el número dos de la candidatura popular a l'Eurocambra, Esteban González Pons. El canvi de plans de Rajoy també ha fet suspendre la sessió de control al govern al Senat, prevista per aquest dimarts al matí.

Per part del PSOE, la cap de llista, Elena Valenciano, va comunicar primer la suspensió dels actes i va condemnar la mort, com va fer també Rubalcaba.  

Esquerra Unida va fer arribar les condolences a la família i va aparcar la campanya.

Campanya, suspesa també a Catalunya

A Catalunya, el president Mas va condemnar els fets en un comunicat i va traslladar el seu condol i el de tot el poble català a la Diputació de la Lleó i la cúpula del PP.

El PSC va interrompre la campanya, que els portava a Rubí amb Patxi López. El primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, es va declarar "sobtat" per la notícia.

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, es va declarar "commocionada".

CiU també va aturar la campanya.

El candidat republicà Josep-Maria Terricabras, que tenia previst anar a Vilafranca del Penedès, va comunicar la suspensió de l'acte.

Iniciativa per Catalunya es va afegir al condol.

Ciutadans es va refermar en el rebuig "a tota mena de violència".

El rebuig també va arribar per part d'altres partits com Vox o Impulso Social, i polítics que no formen part de les llistes d'aquests comicis.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut