Abuja

Avions de vigilància dels Estats Units busquen les nenes segrestades

Boko Haran diu en un vídeo que alliberarà les més de 200 noies a canvi de presos, però Nigèria ho rebutja.

Actualitzat

Pilots nord-americans estan sobrevolant Nigèria per intentar localitzar les més de 200 estudiants segrestades pel grup armat islamista Boko Haram, segons ha confirmat la Casa Blanca. En un operatiu compartit amb el govern de Nigèria, en què intervé tant personal civil com militar, estarien utilitzant imatges per satèl·lit i la col·laboració dels serveis d'intel·ligència.

Experts nord-americans estan analitzant el vídeo del grup armat en què es mostrava un centenar de les noies segrestades. Boko Haram vol negociar l'alliberament de les noies a canvi de treure de la presó membres de la seva organització. El govern nigerià, d'entrada, s'hi ha negat, però l'opció no està tancada del tot. Al video de Boko Haram, difós en plena mobilització internacional, apareixen les nenes vestides amb vels islàmics i recitant capítols de l'Alcorà.

Entre el dispositiu utilitzat per buscar les noies, hi ha també avions no tripulats, segons informa "The Washington Post". El diari explica en primera plana que els Estats Units tenen tres bases militars a l'Àfrica on hi ha desplegats diversos "drones", que ara es podrien desviar cap a Nigèria per intentar localitzar les nenes segrestades, juntament amb l'equip d'especialistes que ja es troben a la capital, Abuja.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut