Homenatge popular al Pi de les Tres Branques. (Foto: @qvegasm)
Homenatge popular al Pi de les Tres Branques. (Foto: @qvegasm)
Castellar del Riu

Serren un dels troncs del Pi de les Tres Branques

Agents Rurals i Mossos investiguen qui ha serrat un tronc a l'emblemàtic arbre

Actualitzat

Uns desconeguts han serrat un tronc del Pi de les Tres Branques, a Castellar del Riu, al Berguedà tal com es pot veure a la imatge que ens ha fet arribar Daniel Fàbregas i Salvà. La veu d'alerta s'ha donat per les xarxes socials, on s'han publicat diverses fotografies de l'emblemàtic arbre amb un dels troncs serrats.

Membres del Cos d'Agents Rurals i dels Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per intentar localitzar l'autor o autors d'aquest acte vandàlic. Des del Departament d'Agricultura, a més, s'està estudiant la possibilitat de reparar aquest arbre emblemàtic, que els últims anys ha estat objecte altres vegades de bretolades com pintades, talls o petites mutilacions per emportar-se'n un tros a casa. Com que es tracta d'un arbre mort, el conseller Homs ha explicat que la branca serrada es tornarà a enganxar.

Vinculació amb el procés sobiranista

L'alcalde del municipi, Adrià Soler, parla de "bretolada" i ho vincula al procés sobiranista. No es coneix l'autoria de l'acte tot i que el tall s'ha fet amb un xerrac i això podria demostrar la intencionalitat de l'acte. L'alcalde també ha dit que "miraran de conservar el màxim possible la branca que han tallat i col·locar-la de nou." Aquesta tarda l'alcalde presentarà una denúncia als Mossos.

Homenatge improvisat 

Hores després de saber-se l'acte vandàlic contra el pi, un grup persones han anat a fer-li un homenatge improvisat. Segons ha informat el cantant de Brams, Francesc Ribera "Titot", des del seu compte de Twitter, hi han aixecat un pilar perquè fes, simbòlicament, de branca. 

 



Arbre monumental

 

​De 25 metres d'alçària i un perímetre a la base del tronc d'uns 5 metres, la Generalitat el va declarar arbre monumental. És considerat un símbol de la unitat dels Països Catalans, Catalunya, País Valencià i les Balears, perquè les tres branques, fins ara, sortien simètricament d'una soca única.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut