La passarel·la sobre el riu Bernesga on va ser assassinada Isabel Carrasco.
La passarel·la sobre el riu Bernesga on va ser assassinada Isabel Carrasco.
Madrid

El PSOE demana regular les xarxes socials pels "comentaris indignes" sobre l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó

El portaveu de Sanitat del PSOE al Congrés denuncia "els abusos cada cop més evidents" que s'hi cometen

RedaccióActualitzat

El diputat del PSOE i portaveu de Sanitat del grup socialista en el Congrés, José Martínez Olmos, ha urgit el govern espanyol a regular les xarxes socials "davant l'allau de comentaris indignes que moltes persones malvades han vessat a les xarxes socials" després de l'assassinat aquest dilluns de la presidenta de la Diputació de Lleó i membre del PP, Isabel Carrasco.

El diputat socialista ha emmarcat els insults, els comentaris ofensius o els arguments destinats a justificar els fets com "una actitud de sempre en un vehicle nou com és el que ofereix l'univers 2.0 i les xarxes socials". Ho ha fet precisament en un comentari al seu blog, on ha indicat: "Jo sóc un usuari actiu de les xarxes socials i considero (com una immensa majoria de persones que usem les xarxes socials), que són un potent instrument de comunicació social que ha vingut per quedar-se".

Però ha insistit que a les xarxes socials hi ha "abusos cada cop més evidents" per part de determinades persones i grups organitzats que hi troben un lloc per insultar, pressionar i denigrar els qui no pensen igual o no opinen igual.

La denúncia ha arribat per part d'un membre del grup socialista, que ha demanat una regulació que inclogui des d'un observatori i un codi de conducta, fins a establir els motius per actuar i la manera de fer-ho des dels poders públics per castigar aquelles conductes que ja ho estan en altres mitjans.  

El diputat ha precisat que no demana censurar les xarxes socials, però sí que "les amenaces i comportaments agressius que s'hi donen tinguin les mateixes conseqüències que si es fessin físicament i no virtualment".

Mentre, encara sobre els comentaris a les xarxes socials arran de la mort de Carrasco, l'alcalde de Còrdova, el popular José Antonio Nieto, ha demanat que es destaquin no només els missatges negatius sobre l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, sinó també els positius.  

L'alcalde del PP ha destacat "la forma en què la immensa majoria de la societat, mitjans de comunicació i col·lectius ciutadans, s'han mogut transmetent les seves condolences i rebutjant qualsevol tipus de violència que es produeixi sobre qualsevol persona, en aquest cas sobre una persona que es dedicava a la política", ha explicat.

Anar al contingut