Els alumnes d'una escola sostenen cartells amb el missatge "Bring back our girls". (Foto: Manel Alias)
Els alumnes d'una escola sostenen cartells amb el missatge "Bring back our girls". (Foto: Manel Alias)
Barcelona

Les escoles catalanes demanen l'alliberament de les nenes nigerianes segrestades per Boko Haram

Els nens dediquen 5 minuts del seu pati i criden "Llibertat per a les nostres companyes"

RedaccióActualitzat

Les escoles catalanes s'han sumat a la campanya per l'alliberament de les 270 nenes nigerianes segrestades per Boko Haram. Els nens han dedicat 5 minuts del seu pati a demanar la llibertat de les nenes segrestades i han cridat: "Llibertat per a les nostres companyes".

Els patis de les escoles s'han omplert de cartells amb el mateix missatge que s'ha difós a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #BringBackOurGirls.

A l'acte que s'ha fet a l'escola Collaso i Gila, en ple barri del Raval de Barcelona, s'hi han mostrat pancartes en les 18 llengües que parlen els alumnes del centre.

Prèviament, a les classes, els mestres els han explicat la situació i els han preguntat què en pensen. Els nens han afirmat que els sembla "injust", ja que "les nenes també tenen dret a estudiar" i no només els nens.

L'acció conjunta de les escoles de tot Catalunya per exigir el rescat de les nenes segrestades la va avançar el portaveu del govern, Francesc Homs, en la reunió posterior a la reunió del govern. Segons va explicar Homs, el Departament d'Ensenyament, juntament amb la comunitat educativa, "ha pres la iniciativa de fer una acció, aquest dimecres, de cinc minuts, al pati de tots els centres educatius, lligat a la campanya internacional que en aquests moments s'està desenvolupant per l'alliberament de prop de tres-centes alumnes nigerianes, que continuen, per la informació que tenim, segrestades per un grup jihadista".

Homs va afegir que "ens sentim molt interpel·lats" "a fer pedagogia i denúncia pública" d'aquesta mena de fets, com es va fer l'any passat amb el cas de la Malala, que va rebre el Premi Internacional de Catalunya juntament amb l'exprimera ministra de Noruega i exsecretària general de l'OMS, Gro Harlem Brundtland.

Anar al contingut