Madrid

Fernández Díaz anuncia que Interior i Justícia estudiaran com regular les xarxes socials

Fernández Díaz vol legislar contra el que ha anomenat "apologia del delicte i incitació a l'odi" a internet

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que Interior i Justícia estudiaran mesures per regular les xarxes socials. Després de la controvèrsia provocada per l'allau de comentaris a les xarxes socials sobre la la presidenta de la Diputació de Lleó, assassinada a trets. Fernández Díaz ha parlat de buscar fórmules legals per frenar el que ha anomenat "apologia del delicte i incitació a l'odi" a internet.

"Entenem que aquestes conductes, en la mesura que inciten a l'odi, s'han de perseguir, per això estudiarem la manera d'abordar instruments legals addicionals que permetin fer compatible la llibertat d'expressió, el dret a la informació, però també el dret dels ciutadans al seu honor, intimitat i seguretat.

Des dels passadissos del Congrés, on ha acudit amb motiu de la sessió de control al govern espanyol, el ministre ha anunciat la creació d'una comissió formada per Interior i per Justícia per abordar la qüestió: "Treballarem conjuntament Interior i Justícia per veure en el marc del nostre estat de dret, com podem posar fre a aquesta situació", ha dit, i ha afegit que "qui posa aquests límits són les autoritats judicials".

Tot i això ha reiterat:

"L'apologia del delicte i la incitació a l'odi és una conducta que s'ha de rebutjar, des del punt de vista penal o administratiu, però s'ha de rebutjar sens dubte."

Fernández Díaz ha parlat de regular Twitter l'endemà que des de les files socialistes el portaveu de Sanitat del grup socialista al Congrés, José Martínez Olmos, demanés el mateix i critiqués els "comentaris indignes" que s'hi havien vessat. Precisament un comentari d'una regidora socialista li va acabar costant la dimissió per dir a Facebook que "qui sembra vents recull tempestes".

"Bàsicament, en termes polítics, el cas està bastant aclarit"

També des dels passadissos del Congrés, Fernández Díaz ha assegurat que el crim de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, està força aclarit, com a mínim des del punt de vista polític. "Bàsicament, en termes polítics, el cas està bastant aclarit".

Tot i les novetats sobre el cas que s'han donat a conèixer en les últimes hores, el responsable d'Interior no n'ha donat detalls i ha recordat que està sota secret de sumari.

Malgrat tot, ha transcendit que una de les detingudes ha confessat el crim. Es tracta de la mare, que ha assegurat a la policia haver-lo comès per "odi personal".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut