Imatge de l'hispanista francès Joseph Pérez. (Foto: Wikipedia)
Imatge de l'hispanista francès Joseph Pérez. (Foto: Wikipedia)
Oviedo

L'hispanista francès Joseph Pérez, premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2014

De pares espanyols i guardonat amb la Legió d'Honor francesa, ha centrat bona part dels seus treballs en l'estudi del naixement i la formació de l'estat espanyol modern

RedaccióActualitzat

L'historiador i hispanista francès Joseph Pérez, especialitzat en la història d'Espanya dels segles XVI i XVII, ha estat guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2014. Fill de pares espanyols, Pérez ha centrat bona part dels seus treballs en l'estudi del naixement i la formació de l'estat espanyol modern i en la formació de les nacions llatinoamericanes, segons ha donat a conèixer la fundació que atorga els premis. 

La candidatura d'aquest prestigiós humanista havia estat presentada pel rector de la Universitat de Valladolid, Marcos Sacristán Represa, i ha obtingut el suport, entre d'altres, de l'ambaixador de França a Espanya, Jérôme Bonnafont.

Joseph Pérez, nascut el 1931 a Laroque d'Olmes (Ariége, França), on els seus pares s'hi van traslladar des del País Valencià, concretament des de la localitat de Bocairent, va estudiar Lletres a la Universitat de París i té nombrosos títols i reconeixements, entre els quals la Legió d'Honor francesa. 

Anar al contingut