Llamazares, portaveu de Justícia d'Esquerra Plural
Llamazares, portaveu de Justícia d'Esquerra Plural
Madrid

Llamazares diu que Interior busca a les xarxes "l'autor intel·lectual" de l'assassinat de Carrasco

El diputat d'IU critica l'intent "desesperat" des del primer moment de polititzar l'assassinat de Carrasco

RedaccióActualitzat

Gaspar Llamazares, el portaveu de Justícia d'Esquerra Plural (IU, ICV, CHA), ha denunciat l'intent desesperat des del primer moment de polititzar l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco. Això, malgrat que, segons ell, "cada vegada és més clar" que es tracta d'un crim "comú" i no d'un crim polític. Per això, ha criticat la caça de bruixes que ha engegat Interior a les xarxes socials.

Llamazares ha explicat al Congrés que primer es va intentar "desesperadament" convertir la mort d'Isabel Carrasco en un crim polític buscant un "autor intel·lectual". Però, després que totes les formacions polítiques van condemnar l'assassinat "sense embuts", ara hi ha "un altre intent" buscant responsabilitats i "l'autor intel·lectual" a les xarxes socials.

El diputat d'IU per Astúries ha volgut deixar clar que condemna el "crim execrable" de Lleó, però també vol evitar-ne "la manipulació i instrumentalització política".

A més, Llamazares ha dit que el Ministeri de l'Interior investiga "només una part" dels tuits sobre el crim, ja que a les xarxes socials també s'ha tractat de responsabilitzar l'esquerra d'aquest crim i això no ha provocat "cap escàndol ni cap investigació" .

"La caça de bruixes del ministeri porta un temps i només té una direcció, que semblen ser els adversaris del ministeri", ha conclòs.

Anar al contingut