Un dels establiments de compravenda de telèfons mòbils (Foto: ACN)
S'han intervingut 17 telèfons mòbils i 3 ordinadors portàtils en la inspecció de 15 establiments (Foto: ACN)
Barcelona

El robatori de mòbils augmenta un 25% en un any

Actualitzat

El robatori de mòbils ha augmentat un 25% en un any a Catalunya. Si durant el 2012 es van presentar 57.000 denúncies per robatoris de telèfons mòbils, tant de particulars com de botigues, el 2013, aquesta xifra va pujar a 71.220.

Per fer-hi front, es fan inspeccions periòdiques a botigues de compravenda i reparació d'aquests aparells.

700 mòbils decomisats a Ciutat Vella

Només en inspeccions fetes a Ciutat Vella, durant el 2013 i des de començaments del 2014, s'han intervingut més de 700 telèfons robats. En aquest districte, des de l'any passat, s'han fet 108 inspeccions en aquests locals i s'han detingut 36 persones.

En l'última operació, aquest mateix dimecres, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones en una inspecció a 15 botigues de compravenda de telèfons mòbils al barri del Raval de Barcelona. També s'han imputat 6 persones per apropiació indeguda i 4 persones més per delictes de receptació, consistent a aprofitar-se de béns que procedeixen d'un delicte contra la propietat sabent-ho.

Els dos cossos policials han fet controls simultanis en els establiments amb l'objectiu de comprovar que disposaven de la documentació necessària per dur a terme la reparació, la compravenda i alliberament dels telèfons, la llicència d'activitat i l'assegurança obligatòria, entre d'altres.

Anar al contingut