Khartum

El Sudan condemna a mort una dona embarassada de vuit mesos per casar-se amb un cristià

Un tribunal del Sudan l'ha condemnat a ser flagel·lada 100 cops i a morir a la forca

Actualitzat

El Sudan ha condemnat a mort una dona embarassada de vuit mesos. Té 27 anys i un fill d'un any i mig. Abans, serà flagel·lada 100 cops.

El seu delicte? Haver-se casat amb un home cristià i haver-se convertit al cristianisme, cosa que es considera delicte per la xaria, la llei islàmica que impera al Sudan.

La sentència no s'executarà fins d'aquí a dos anys, quan el nen hagi nascut i hagi estat alletat. Inicialment la condemna entrava en vigor diumenge passat, però el tribunal li va donar tres dies perquè es retractés. Tenia temps fins aquest dijous 15 de maig per tornar-se a convertir a l'islam. Ella s'ha mantingut ferma.

Les peticions internacionals en defensa de la llibertat religiosa no han frenat la decisió. Tampoc les denúncies d'Amnistia Internacional. Ni les protestes de ciutadans sudanesos. Meriam Yehya Ibrahim ha estat condemnada a ser executada a la forca per haver renunciat a la fe musulmana.

Sosté que la seva mare ja l'havia criada amb aquesta religió. "No sóc apòstata. Sóc cristiana", ha dit al Tribunal. Però les autoritats del Sudan la consideren musulmana pel seu origen patern, un home musulmà, absent durant tota la seva infància.

La xaria, la llei islàmica vigent al Sudan, discrimina les dones i restringeix les seves llibertats. Fa poc, una periodista va ser acusada per portar pantalons. L'onada de solidaritat que va generar va aconseguir ajornar el judici.

Ibrahim, empresonada, també sospira perquè, per al seu cas, també s'imposi el sentit comú.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut