BCN World s'ha de situar al costat de Port Aventura. (Foto: ACN)
BCN World s'ha de situar al costat de Port Aventura. (Foto: ACN)
Barcelona

El Consell de Garanties avala la llei de BCN World, però demana més precisions

Actualitzat

El Consell de Garanties Estatutàries ha avalat la llei que regula el macrocomplex d'oci i joc BCN World, però demana més precisions a l'hora de definir l'encaix urbanístic del macrocomplex i a una major concreció de la protecció dels menors dintre del recinte.

En un dictamen sol·licitat a petició d'ICV-EUiA i de la CUP, aquest organisme de la Generalitat de caràcter consultiu conclou, per unanimitat, que, llevat d'aquests dos aspectes, la redacció dels quals aconsella millorar, el projecte de llei no és contrari a la Constitució ni a l'Estatut.

La resposta d'Iniciativa

Iniciativa, que és qui va recórrer el projecte, juntament amb la CUP, ho valora positivament.  Perquè això vol dir que no es valida el projecte de llei. Això obre un període d'esmenes.

La resposta de CiU

El diputat de CiU i alcalde de Valls, Albert Batet ha assegurat avui que aquest grup parlamentari incorporarà a través de diverses esmenes la demanda de més precisió en diversos aspectes feta pel Consell de Garanties Estatutàries a la llei de BCN World, uns suggeriments que veu "menors".

Batet ha ressaltat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries valida el projecte de llei elaborat pel Govern i acordat amb el PSC, i ha comentat que preveu que el Parlament aprovi la llei de BCN World en la primera sessió plenària que es convoqui després de les eleccions europees del 25 de maig.

Batet ha comentat que fins i tot aquests suggeriments "reforcen" la legalitat del projecte de llei, i ha celebrat que hagi primat l'interès general per damunt de les consideracions d'ICV-EUiA i les CUP, que havien sol·licitat aquest dictamen.

Anar al contingut