Tenerife

El bisbe de Tenerife diu que hi ha menors que provoquen els abusos sexuals

El bisbe de Tenerife, Bernando Álvarez, ha assegurat que hi ha menors que "consenten" els abusos sexuals i fins i tot "desitgen" ser-ne víctimes. En declaracions al diari local "La Opinión", el bisbe ha afirmat que "hi ha adolescents de 13 anys que són menors i hi estan perfectament d'acord i, a més, ho desitgen. Fins i tot, si no vigiles, et provoquen". El màxim responsable de l'església catòlica a Tenerife també ha equiparat l'homosexualitat a les agressions sexuals. Davant del rebombori que han aixecat les declaracions, el vicari general del bisbat ha matisat que el bisbe "no pretén justificar ni comprendre un fenomen absolutament rebutjable com és l'abús a menors".

Actualitzat

En l'entrevista, el bisbe es mostra convençut que hi ha adolescents que inciten els abusos sexuals, els provoquen i els agraden. "Pot haver-hi menors que sí que ho consentin i, de fet, n'hi ha. Hi ha adolescents de 13 anys que són menors i hi estan perfectament d'acord i, a més, ho desitgen. Fins i tot, si no vigiles, et provoquen".

El bisbe també carrega contra l'homosexualitat i afirma que és "un fenomen que perjudica les persones i la societat. A la llarga en pagarem les conseqüències, com les han pagades en altres civilitzacions. Jo no dic que es reprimeixi, però entre no reprimir-ho i promoure-ho hi ha un marge". També manifesta que "no s'ha de confondre l'homosexualitat com a necessitat existencial d'una persona, amb la que es practica com a vici. La persona que ho practica com pot practicar l'abús de menors, ho fa perquè l'atreu la novetat, una forma de sexualitat diferent".

L'església catòlica s'ha vist implicada en diversos escàndols de pederàstia, especialment als Estats Units -on han admès els fets les diòcesis de Boston i Los Angeles- i també a Irlanda.

Anar al contingut