Un turista passa per davant de la basílica de la Sagrada Família (Foto: ACN)
Un turista passa per davant de la Sagrada Família
Barcelona

Més de 3 milions de visitants fan de la Sagrada Família l'espai cultural més visitat de Catalunya el 2013

La basílica de Gaudí va rebre més de 3 milions de visites l'any passat, el doble que els seus immediats competidors, el Teatre Museu Dalí de Figueres i el Museu del Barça

Actualitzat

Els museus i espais culturals catalans van rebre l'any passat més de 21,5 milions de visites. El lloc més concorregut és, amb diferència, la Sagrada Família, seguida del Teatre Museu Dalí de Figueres i el Museu del Barça. Amb 3,1 milions de visitants, el temple d'Antoni Gaudí és sens dubte la principal atracció cultural de Catalunya segons les dades que ha donat a conèixer aquesta setmana el Departament de Cultura, coincidint amb la celebració del Dia internacional dels Museus, que una vegada més ha triomfat amb la iniciativa de la Nit dels Museus.

La basílica encapçala el rànquing dels 396 espais i col·leccions obertes al públic, que en conjunt van acumular 11,2 milions de visitants. Darrera seu hi ha CosmoCaixa, amb  1.246.005 milions de visites, el CaixaForum, per on l'any passat van passar 979.258 persones o la Pedrera, amb 973.262 visitants.

Però la Sagrada Família també ha superat en afluència de públic qualsevol dels 112 museus que hi ha a Catalunya. El Teatre Museu Dalí de Figueres, el més vist, va rebre 1.580.517 visitants, i el del Barça 1.506.022. Els segueixen el Picasso i la Fundació Miró, que és un dels que puja més gràcies als visitants estrangers.

Fora de Barcelona, els més visitats són el Museu d'Història de Tarragona (649.483) i el Museu d'Història de la Ciutat de Girona, que va rebre 232.727 visitants.

Anar al contingut