Madrid

L'Audiència prohibeix a Panrico executar els 156 acomiadaments del 2015 i el 2016

L'Audiència Nacional declara injustificats 156 dels 745 de l'ERO i diu que no es van ajustar a dret

Actualitzat

L'Audiència Nacional ha declarat injustificats 156 acomiadaments a Panrico, els fixats per al 2015 i 2016, en considerar que aquestes extincions no es van ajustar a dret, segons han informat fonts jurídiques.

Segons la sala social, en aquest cas no s'ofereix cap justificació "raonable" de caràcter organitzatiu perquè dels 745 acomiadaments previstos, 79 es posposin al 2015 i 76 més el 2016, ja que aquests acomiadaments no tindrien causa o la causa invocada en el procés culminat a finals del 2013 hauria perdut actualitat el 2015 i 2016, "per la qual cosa no serviria de suport per a aquestes decisions extintives".

Estima parcialment la demanda de CCOO

En concret, la sala social ha estimat parcialment la demanda interposada per CCOO i ha acordat que els acomiadaments no es van ajustar a dret en dues qüestions: diferir el pagament de la indemnització fins al seu límit legal (20 dies any i màxim 12 mensualitats) i les extincions dels contractes de treball que s'havien fixat per als dos pròxims anys.

"Una absència de liquiditat no demostrada en tant que va poder destinar els 30 milions de la venda d'Artiach a devolució dels préstecs, retardant injustificadament el pagament de les indemnitzacions", han assenyalat les mateixes fonts.

La sala social de l'Audiència Nacional no admet la resta de qüestions plantejades per les parts. Segons el tribunal, en l'ERO de Panrico hi van concórrer causes econòmiques i pèrdues comptables i productives.

La sentència es pot recórrer en cassació davant el Tribunal Suprem.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut