Més núvols que ruixats

S'acostarà una pertorbació però no ens creuarà. Els núvols guanyaran terreny per tot el país i les pluges visitaran, a partir de la tarda i de forma dispersa, el Pirineu i localment altres indrets. La pluja anirà acompanyada de fang. Les temperatures tiraran avall.

Néstor GómezActualitzat

Serem en terra de ningú. L'anticicló de la setmana passada va marxar i la pertorbació atlàntica es quedarà aturada a les portes de Galícia. D'aquesta manera, els fronts que arribaran a Catalunya ens tocaran amb poca energia després d'escombrar tota la península Ibèrica.

Temps insegur. Els vents humits procedents del Mediterrani portaran núvols cap a tota la façana costanera, al mateix temps que els núvols associats al front portaran núvols a l'interior. Hi haurà algunes ullades de sol cap a Girona, i les pluges més copioses quedaran restringides a l'Alta Ribagorça i es mantindran durant tot el dia. A la tarda, els núvols taparan totes les comarques de la costa, amb possibilitat d'alguna feble precipitació. Aquesta pluja anirà acompanyada de fang.

Temperatures amunt i avall. Com que la nit ha estat ennuvolada, l'ambient a primera hora del dia ha estat suau, amb una clara pujada de les temperatures matinals de com a mínim un parell de graus. En el cas de les comarques de Lleida han pujat més de 5 graus respecte al matí de dilluns. Les mínimes han oscil·lat entre els 0 ºC a alta muntanya del Pirineu i els 16 ºC a la costa. Pel que fa a les màximes, passarà tot al contrari: davallaran per la mateixa presència dels núvols, entre 2 i 4 graus al Pirineu i a la Terra Ferma. Les màximes més altes del dia superaran lleugerament el 26 ºC a les Terres de l'Ebre i sud de Ponent.

Vent sud. En general bufarà la component sud durant tot el dia, sobretot a les cotes altes del Pirineu, on superarà els 70 km/h. El vent de xaloc tindrà cops moderats durant la tarda a l'interior de les Terres de l'Ebre i a bona part de les comarques de Lleida.

I per als propers dies...

Dimecres encara estarem sota la influència de la borrasca atlàntica, amb temps insegur. Després, la pertorbació es retirarà cap al nord i obrirà les portes, de nou, a l'arribada de les altes pressions. Les temperatures no variaran gaire.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut