Projecció de l'última pel·lícula al cinema de Mollerussa.
No és rendible invertir en els projectors digitals que substitueixen els de pel·lícules de 35 mm.
Mollerussa

Tanca el cinema de Mollerussa en no poder assumir l'adaptació dels projectors digitals

La pirateria, la crisi i la pujada de l'IVA al 21% han fet disminuir l'afluència de públic i no és rendible invertir en projectors digitals

RedaccióActualitzat

Mollerussa s'ha sumat a les poblacions que s'han quedat sense cinema perquè no és rendible invertir en els projectors digitals que estan substituint els que fan servir pel·lícules de 35 mil·límetres. Com ha passat en altres poblacions com Cervera, la disminució de l'afluència de públic per la pirateria, la crisi i la pujada de l'IVA al 21% fa impossible que es pugui assumir l'adaptació dels projectors al format digital.

Tomàs Colmenar, el projectista del Cinema Urgell de Mollerussa, ha estat testimoni d'aquesta decadència: "Jo he vist, des d'estar aquí i omplir les dues sales fins a no caber-hi més gent, sessió per sessió, a com a poc a poc ha anat baixant. Aquests últims 3 o 4 anys ha baixat d'una forma increïble, de tenir 300 persones a tenir 4 persones en una sessió".

El Cinema Urgell ha tancat aquest dilluns amb la projecció de la pel·lícula "Pompeia". Una última sessió en la qual la sala estava gairebé buida.

Tot i així, l'empresa que gestionava aquest cinema, Circuit Urgellenc, sí que ha aconseguit digitalitzar les sales d'altres poblacions com Tàrrega, i ho farà els pròxims mesos a Agramunt, Bellpuig, Almacelles i Solsona, entre d'altres.

Anar al contingut