Geert Wilders fa declaracions als mitjans de comunicació flanquejat per dos guardaespatlles. (Foto: Reuters)
El partit de Geert Wilders hauria quedat relegat a la tercera posició, amb un 12,7% dels sufragis. (Foto: Reuters)
Amsterdam

Els sondejos a la sortida de les urnes a Holanda donen al partit xenòfob i euroescèptic de Geert Wilders menys vots del que s'esperava

Al Regne Unit, on també s'ha votat anticipadament, no es faran públics sondejos, però les enquestes situaven en primera posició la formació euroescèptica UKIP

RedaccióActualitzat

La campanya per a les eleccions europees enfila la recta final a la majoria de països, però els britànics i els holandesos ja han pogut exercir el dret a votar els representants al Parlament Europeu. Els resultats oficials no es començaran a saber fins diumenge a la nit, quan Itàlia tanqui els col·legis electorals, però als Països Baixos tot apunta que la ultradreta euroescèpctica ha rebut un revés.

Segons els sondejos, el partit de Geert Wilders hauria quedat relegat a la tercera posició, amb un 12,7% dels sufragis, cinc punts menys que fa quatre anys. Els guanyadors serien els democratacristians i els liberalprogressistes, que han quedat gairebé empatats. Els altres perdedors són els socialdemòcrates, que han baixat força punts.

Al Regne Unit també van votar anticipadament aquest dijous i, a diferència d'Holanda, no es farà públic cap sondeig. Les últimes enquestes, però, situen en primera posició la formació euroescèptica UKIP, de Nigel Farage, que capitalitza el vot de càstig a les polítiques recents de la Unió Europea. És un partit que aposta clarament perquè el Regne Unit deixi de formar part dels Vint-i-vuit. Els liberaldemòcrates, actuals socis de govern de David Cameron, poden experimentar una baixada considerable. De fet, podrien perdre tots els diputats.

Anar al contingut