Londres

L'antieuropeista UKIP puja amb força en les eleccions municipals britàniques amb càstig al govern

La formació antieuropeista puja amb força en uns comicis que poden donar pistes sobre el resultat a les europees

Actualitzat

El Partit Laborista britànic ha guanyat les eleccions municipals parcials al Regne Unit. Els antieuropeistes de l'UKIP pugen amb força en uns comicis que poden donar pistes dels resultats de les eleccions europees d'aquest diumenge.

El Regne Unit va inaugurar el calendari electoral europeu aquest dijous. Van votar en unes eleccions municipals parcials i, a l'hora, a les eleccions europees. Els resultats d'aquestes últimes no se sabran fins aquest diumenge a les onze de la nit, però les xifres de les municipals donen alguns indicis.

Les municipals deixen tres grans titulars: victòria dels Laboristes, càstig als conservadors i liberals, socis de govern, i ascens del Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP), la formació antieuropeista que pot donar la sorpresa en els comicis europeus, on el Regne Unit escull 73 escons.

Segons els primers resultats, l'UKIP ha guanyat un centenar d'escons entre consells de districtes i autoritats locals. En total, s'elegeixen 4.216 regidors a 161 ajuntaments a Anglaterra i 462 regidors per 11 ajuntament a Irlanda del Nord.

La formació liberal de Nick Clegg, amb una tendència més europea que els seus rivals, és la gran derrotada i, amb aquests resultats veu com perilla la seva representació al Parlament Europeu.

El resultat de les municipals també es llegeix en clau interna. El 2015 hi ha eleccions generals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut