Fidel Pallerols sortint de l'Audiència de Barcelona.
Fidel Pallerols sortint de l'Audiència de Barcelona. (Foto: ACN)
Figueres

Fidel Pallerols ingressa a la presó de Figueres per complir condemna

Tot i que la condemna és inferior a dos anys i no tenia antecedents, l'Audiència de Barcelona va dictar presó per donar exemple i va denegar que pogués substituir la pena per treballs en benefici de la comunitat

Actualitzat

L'empresari andorrà Fidel Pallerols ha ingressat aquest divendres a la presó de Figueres per complir la pena de 7 mesos de presó per falsedat i frau en ajudes destinades a cursos de formació pel conegut "cas Pallerols". Tot i que la condemna és inferior a dos anys i no tenia antecedents, l'Audiència de Barcelona va dictar presó per donar exemple i va denegar que pogués substituir la pena per treballs en benefici de la comunitat.

L'altre condemnat, l'exsecretari d'Organització d'UDC Vicenç Gavaldà, va ingressar a la presó a primers de mes per complir els 7 mesos de condemna.

Pallerols va ser condemnat amb Gavaldà després d'arribar a un pacte amb la fiscalia just a l'inici del judici. Ara tots dos ja estan complint la seva condemna.

La trama del "cas Pallerols" es va produir entre el 1994 i el 1999, quan es van desviar almenys 385.000 euros de subvencions per a cursos de formació ocupacional des de les empreses de Pallerols cap a les arques d'Unió, que va ser condemnada com a responsable civil subsidiària. El cas va esclatar l'any 2000 però no va arribar a judici fins al gener del 2013, quan les parts van reconèixer el delicte a canvi de penes lleus, multes menors i alguna absolució, en lloc dels cinc anys de presó que demanava la fiscalia.

 

Anar al contingut