L'Audiència de Lleida acull l'últim dia de judici de l'exconseller de Governació Jordi Ausàs.
L'Audiència de Lleida acull l'últim dia de judici de l'exconseller de Governació Jordi Ausàs.
Lleida

El fiscal manté la petició de 6,5 anys de presó per a Ausàs en considerar provat que va traficar amb tabac procedent d'Andorra

Diversos vídeos gravats pels Mossos d'Esquadra mostren Ausàs carregant en un cotxe bosses negres plenes, presumptament, de tabac de contraban

Actualitzat

L'Audiència de Lleida acull l'últim dia de judici de l'exconseller de Governació d'ERC Jordi Ausàs i dotze persones més, acusats de contraban de tabac i de pertànyer a una xarxa que presumptament hi traficava.

Diversos vídeos gravats pels Mossos d'Esquadra mostren l'exconseller d'ERC, Ausàs carregant en un cotxe bosses negres plenes, presumptament, de tabac de contraban. Les gravacions no han pogut ser captades pels periodistes i mostren l'exconseller en diversos dies de finals de juny i principis de juliol del 2012.

Ausàs ha negat, durant aquests dies, qualsevol implicació en el delicte de contraban de tabac.

La jornada ha començat amb la declaració d'una agent dels Mossos d'Esquadra que ha dit que Ausàs tenia una llista dels preus del tabac a Andorra, la Seu i Barcelona en què també tenia anotats els suposats guanys que obtindria. També diu que va veure tabac al vehicle de l'exconseller. El fiscal demana per a l'exalcalde de la Seu d'Urgell i exconseller de la Generalitat sis anys i mig de presó. L'advocat de l'Estat en demana vuit. Si els delictes no es poden provar, tot plegat podria quedar en una multa per una falta administrativa. El seu advocat en demanarà l'absolució.

Anar al contingut