Sant Petersburg

Putin considera que Ucraïna viu una guerra civil i afirma que respectarà el resultat de les eleccions presidencials ucraïneses

Vladímir Putin també ha dit que respectarà el resultat de les eleccions presidencials ucraïneses que surti de les urnes diumenge

Actualitzat


El president rus, Vladímir Putin, considera que Ucraïna viu una guerra civil en tota regla. En una trobada amb empresaris a Sant Petersburg, també ha reconegut que el preocupa que aquest país veí entri a l'OTAN.

Putin ha fet aquestes afirmacions l'últim dia de campanya de les eleccions presidencials ucraïneses, de les quals ha dit que respectarà el resultat que surti de les urnes diumenge.

Què es farà amb les tropes russes

El viceministre de defensa rus, Anatoli Antonov, ha afirmat que Moscou retirarà el 100% de les seves forces desplegades a les regions pròximes a les fronteres amb Ucraïna "en pocs dies". De la mateixa manera, el cap de l'Estat Major de Rússia, el general Valeri Gerasimov, ha anunciat que suposarà un mínim de 20 dies replegar les tropes desplegades en els voltants de la frontera amb Ucraïna a les seves bases permanents.

Moscou ha enviat desenes de milers d'efectius a la frontera ucraïnesa, cosa que ha estat vista per Kíev i els seus aliats occidentals com una amenaça amb vista a una potencial invasió. Els Estats Units han demanat en reiterades ocasions la retirada d'aquestes tropes com a gest per reduir les tensions.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut