Barcelona

Mas sobre els resultats: "Tot segueix endavant, ni un pas enrere"

CiU ha estat la segona formació més votada a Catalunya en aquestes eleccions europees amb un 21,85% dels vots

Carla PedretActualitzat

Pocs minuts després que es fessin oficials els resultats, els líders de CiU, Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, i el candidat de la formació a les europees, Ramon Tremosa, han comparegut des de l'hotel Majestic per valorar els resultats electorals.

CiU ha estat la segona formació més votada a Catalunya en aquestes eleccions europees amb un 21,85% dels vots i més de 548.000 sufragis. En nombres absoluts, la federació nacionalista ha millorat resultats, ja que ha aconseguit més vots, però en percentatge el seu resultat és inferior al de les eleccions del 2009, quan va sumar un 22,4% dels sufragis.

El primer que ha fet Artur Mas ha estat felicitar els guanyadors: el PP a l'estat espanyol i ERC a Catalunya. El líder de CiU ha valorat positivament els resultats de la seva formació i ha destacat que, tot i que mantenen la segona posició, ho fan a menys distància de la formació més votada. El 2009, la diferència amb el PSC, el partit més votat, va ser de 14 punts i prop de 300.000 vots. En canvi, en aquestes eleccions, la diferència amb ERC ha estat de dos punts percentuals i d'uns 50.000 sufragis.

"Les formacions que vam pactar la pregunta el 9-N han pujat 18 punts respecte a la suma de cinc anys enrere i això reforça el procés polític, el dret a decidir i la consulta (...) És un missatge potent a Madrid i a Brussel·les. Les forces que han pactat la pregunta són clarament majoritàries en el moment de passar per les urnes". "Avui entendran bé" que el procés català "no és una dèria, sinó que és la voluntat del poble català". Mas ha subratllat que "tenint en compte els resultats, tot segueix endavant. Ni un pas enrere".

En aquests comicis, CiU repetia aliança nacionalista amb el PNB, Coalició Canària i Compromís per Galícia dins la Coalició per Europa (CEU), que s'integra en el grup dels Liberal Demòcrata Reformista. Ramon Tremosa ha tornat a ser el cap de llista i ha estat l'únic que ha repetit respecte a les eleccions del 2009. On sí que hi ha hagut un canvi respecte als comicis anteriors és amb el candidat d'Unió Democràtica (UDC) i número tres, que és Francesc Gambús. Els eurodiputats d'UDC s'integren dins del Grup Popular Europeu. La número 2 de la llista és Izaskun Bilbao, del PNB, i el quart lloc és per a Coalició Canària.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut