El papa resa al Mur de les Lamentacions. (Foto: EFE)
El papa resa al Mur de les Lamentacions. (Foto: EFE)
Jerusalem

Shimon Peres accepta la invitació del papa de reunir-se al Vaticà

El pontífex ha demanat que els creients tinguin accés lliure als llocs sagrats a Jerusalem durant la seva visita a Terra Santa

Actualitzat

El president d'Israel, Shimon Peres, ha accedit a la invitació del papa per reunir-se al Vaticà per impulsar la pau al Pròxim Orient. El papa Francesc ha parlat de Peres com d'"artífex de la pau" durant el seu viatge a Terra Santa en un discurs on ha demanat que els creients tingin lliure accés als llocs sagrats de Jerusalem tot destacant la bellesa de la Ciutat Santa.

El pontífex ha demanat que Jerusalem sigui la veritable "ciutat de la pau", una ciutat viva i oberta a totes les persones que vulguin visitar-la ara o que ho desitgin fer en el futur. 

El papa Francesc ha visitat aquest matí un lloc sagrat, l'Esplanada de les Mesquites. Ho ha fet precisament aquest dilluns, un dia simbòlic per als musulmans, que commemoren l'ascensió al cel de Mahoma, que, segons la tradició, va passar en aquesta esplanada.

Un indret adequat que el papa ha aprofitat per reiterar en el seu discurs la crida a jueus, cristians i musulmans perquè obrin el cor i la ment per entendre's. També ha demanat que ningú faci servir el nom de Déu per justificar la violència. El pontífex ha visitat el Mur de les Lamentacions, on ha fet una pregària.

L'Esplanada de les Mesquites també és el lloc on l'any 2000 va esclatar la segona Intifada, després d'una visita d'Ariel Sharon, considerada una provocació pel poble palestí.

La visita a Jerusalem serà el final d'un viatge en què el pontífex ha demanat reiteradament que s'acabi el conflicte entre israelians i palestins.

Diumenge, Francesc va visitar Cisjordània i va estar al mur que separa els territoris ocupats d'Israel. El papa va fer una crida a la fi del conflicte. A la tarda es va reunir amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. Tots dos van condemnar l'atemptat de Brussel·les i Francesc va denunciar l'odi antisemita, va demanar el reconeixement internacional d'Israel i va reclamar el dret del poble palestí a una vida digna. El papa va aconseguir que els líders d'Israel i Palestina es comprometessin a fer una pregària conjunta per la pau el mes que ve al Vaticà, possiblement el dia 6 de juny.

 

 

 

Anar al contingut