Santiago Vidal a les portes del CGPJ, aquest matí. (Foto: ACN)
Santiago Vidal, a les portes del CGPJ. (Foto: ACN)
Madrid

El jutge Vidal confirma davant el CGPJ que va fer una "hipotètica constitució catalana" per iniciativa pròpia

El jutge defensa que ho va fer per iniciativa pròpia i que ho veu compatible amb la seva funció

RedaccióActualitzat

El jutge Santiago Vidal ha ratificat davant el Consell General del Poder Judicial que ha participat en la redacció d'una "hipotètica constitució catalana" per iniciativa pròpia. Vidal ha declarat que ho va fer des del convenciment d'estar exercint la seva llibertat de pensament. Ho ha considerat compatible amb la seva funció judicial.

Vidal ha explicat que participa en l'esbós d'una constitució catalana amb un grup d'amics. Ho fa, diu, sense seguir les ordres de ningú però tampoc de forma clandestina.

El jutge ha comparegut durant uns 45 minuts davant el promotor de l'acció disciplinària, Antonio Jeús Fonseca-Herrero, que prèviament ja ha preguntat a l'Audiència de Barcelona i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) si el magistrat havia demanat permís per participar en el redactat del document. El Consell estudiarà ara  si obre o no expedient disciplinari al jutge de l'Audiència de Barcelona per aquest afer. 

La constitució catalana

El jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal ha comparegut aquest dilluns davant el Consell General del Poder Judicial per declarar arran de l'esborrany d'una Constitució catalana que prepara amb un grup d'experts. L'òrgan de govern dels jutges esbrina si el projecte s'ajusta a dret.

En declaracions a Catalunya Informació, la vocal del CGPJ, Mercè Pigem, fa costat al jutge: "Si el jutge Vidal diu que ningú l'hi ha encarregat, si realment ho està fent com qui fa un llibre o un poema, jo sincerament no crec que hi hagi cap mena de matèria disciplinària. I no em sembla bé que s'obrin diligències només quan no t'agrada el que diuen".

Al magistrat també se l'investiga per haver subscrit un manifest de suport a la consulta per la independència del 9 de novembre. Una trentena de jutges van redactar aquest manifest que defensa la viabilitat jurídica de la consulta d'autodeterminació.

 

Anar al contingut