Barcelona

ERC celebra que Catalunya s'estigui convertint "en un país normal"

L'endemà del seu triomf, Terricabras destaca el fet que "les forces de centredreta i centreesquerra omplin l'espai polític"

RedaccióActualitzat

Esquerra republicana celebra el resultat d'aquest diumenge a les europees i sobretot l'auge dels partits a favor de la consulta que sumen al voltant del 55% del vots. En una compareixença informativa, el candidat d'ERC, Josep Maria Terricabras, acompanyat del número dos, Ernest Maragall, ha destacat que Catalunya s'està convertint en un país "normal", diu, on les forces de centredreta i centreesquerra omplen l'espai polític".

Tot i estar content, Terricabras ha afirmat que res no ha canviat. ERC continuarà donant suport parlamentari al govern de CiU sense valorar, ara per ara, una hipotètica entrada a l'executiu. "El Parlament de Catalunya continua fent avui i demà la mateixa feina que feia divendres passat". Segons Terricabras, el que ara només és "possible" es podria convertir en "probable" un cop s'acosti la consulta, tot i que això dependrà de les direccions de CiU i ERC i no pas d'ell, un eurodiputat "independent".

Ernest Maragall ha remarcat: "Estem col·locats en la primera línia política del país. Estem convençuts que aquí hi ha un canvi profund en la direcció que nosaltres estem defensant. Hi ha un compromís en el full de ruta de l'autodeterminació, per tant, la unitat. I, al mateix temps, claredat amb la disponibilitat d'una alternativa per ocupar les màximes responsabilitats en aquest país quan els ciutadans ho decideixin". 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut