Girona

Comencen a funcionar tres radars per tram al Gironès i al Montsià

Un és al Gironès i dos al Montsià mentre s'han adjudicat sis trams més, quatre a Girona, un al Vallès Occidental i l'altre al Montsià

RedaccióActualitzat

La xarxa viària catalana disposarà des d'aquest dimarts de tres nous radars per trams, dos a la comarca del Montsià i un a la província de Girona, i sancionaran els conductors que superin la velocitat mitjana permesa, que en aquestes zones és de 100 quilòmetres per hora.

Els trams afectats són poc més de cinc quilòmetres a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera, i els altres dos són un tram de quatre quilòmetres i mig a la Nacional 340 entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta, en els dos sentits en marxa.

Abans d'instal·lar aquests radars per trams s'ha elaborat un estudi comparatiu entre l'excés de velocitat i la sinistralitat de la via. Aquest tipus de radar s'instal·la al principi i al final d'un recorregut, de manera que llegeixen la matrícula dels vehicles al començament i al final i multen els conductors que excedeixen la velocitat màxima permesa.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha dit que,  en tots els casos, l'inici dels trams estarà indicat, però no el final per evitar que els conductors creguin que poden incrementar la velocitat, malgrat que, ha insistit, es podrà consultar tota la informació en el web de l'SCT.

Més radars per tram

Isern també ha indicat que ja estan adjudicats  sis trams més, dos en cinc quilòmetres de l'N-2 entre Fornells de la Selva i Quart (Gironès), també en els dos sentits, i dos més de tres quilòmetres a la mateixa N-II, però en el tram de pas per la ciutat de Girona.

Els últims s'instal·laran a la C-58, entre Sabadell i Badia del Vallès (Vallès Occidental), i a l'AP-7, entre Ulldecona i Amposta (Montsià), el més llarg de tots amb 18 quilòmetres.

Recordar que el 2009 s'instal·la per primera vegada un radar de tram en el túnel de Vielha, que el 18 de maig del 2014 ha registrat 157 sancions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut