Barcelona

Santiago Vidal afirma que se sent "vigilat" per un "Gran Germà"

El jutge confia que no l'expedientaran perquè diu que redactar una Constitució catalana és legal i no cal que tingui cap autorització

RedaccióActualitzat

El jutge Santiago Vidal creu que no prosperarà l'expedient disciplinari que es planteja el Consell General del Poder Judicial per la seva participació en la redacció d'una Constitució catalana. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el magistrat ha reiterat que ho fa per iniciativa pròpia, com va declarar aquest dilluns a Madrid, i en temps lliure juntament amb un grup de deu amics. I que per tant, si no es fa per encàrrec de ningú no es necessita cap autorització i és legal. "Confio en l'estat de dret (...) La decisió la tindrà el Consell, però estic absolutament convençut que aquest expedient ha de tenir un recorregut molt curt. Nosaltres no assessorem ningú. Assessorar vol dir donar consells a un tercer per encàrrec. Aquí no hi ha ni un tercer, ni hi ha encàrrec, i per descomptat encara menys una retribució", ha dit Vidal.

Sobre la seva situació en aquest afer, el jutge ho compara d'aquesta manera: "Perseguit crec que no és la paraula. Senzillament, podríem dir vigilat. Tinc una sensació d'estar revivint, de manera molt humil, sincerament, el Gran Germà, de George Orwell. 'Vés amb compte amb el que fas'. Jo ja vaig amb compte amb el que faig i assumeixo les responsabilitats."

Després de la seva declaració ahir davant el Consell General del Poder Judicial, defensa que se l'investiga perquè el projecte està relacionat amb una eventual independència. I que si fos per una altra qüestió, com una modificació de la Constitució, no se'l qüestionaria. També ha insistit que no revelarà el nom de la resta de persones que intervenen en l'esborrany d'una Constitució catalana fins que ells ho decideixin.

Vidal ha dit que tant ell com els altres participants en aquest projecte han rebut centenars de trucades de suport i adhesió però que també els han trucat polítics amb poder a Catalunya advertint-los que caldria que frenessin, que ara la prioritat és poder votar el 9-N, abans que redactar una futura Constitució.

A les últimes hores, el Col·legi d'Advocats de Barcelona ha rebutjat l'actuació disciplinària del Consell General del Poder Judicial contra Santiago Vidal, per participar en la redacció d'una Constitució catalana. La Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats diu en un comunicat que el CGPJ, l'òrgan de govern dels jutges, vulnera el dret fonamental de llibertat de pensament i d'opinió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut