Eduardo Madina en una imatge d'arxiu
Eduardo Madina en una imatge d'arxiu
Madrid

Madina: "Només valoraré presentar-me com a secretari general del PSOE si l'elecció es fa per vot directe" dels militants

El diputat assegura que només valorarà presentar la seva candidatura com a secretari general del PSOE en el congrés extraordinari de juliol "si l'elecció es fa per vot directe" dels militants

RedaccióActualitzat

Dos dies després que Alfredo Pérez Rubalcaba convoqués un congrés extraordinari, el secretari general del Grup Socialista al Congrés, Eduardo Madina, ha assegurat que només valorarà presentar la seva candidatura com a secretari general del PSOE en el congrés extraordinari del juliol "si l'elecció es fa per vot directe" dels militants, i no només a través dels delegats. "Crec que comprenc molt bé quin és l'estat d'ànim que tenen en aquest moment els militants del PSOE i per això vull anunciar-los que només valoraré la decisió de presentar la meva candidatura a la secretaria general si l'elecció de secretari general es fa per vot directe", ha assegurat des dels passadissos del Congrés.

Madina ha reiterat la seva aposta per unes primàries en el si de la formació, però ha dit que respecta la decisió de Rubalcaba d'optar primer per un congrés federal per escollir el secretari general del PSOE. En qualsevol cas, ha afegit que els socialistes necessiten un congrés federal amb "altura de mires" i que "entengui bé el que està passant".

Sánchez:  "El militant ha de ser el protagonista del canvi"

El diputat socialista per Madrid Pedro Sánchez, un altre dels possibles aspirants a les primàries socialistes, ha afirmat que vol que els militants "prenguin la paraula" per escollir el proper secretari general del partit. "El militant ha de ser el protagonista del canvi", ha sentenciat també des dels passadissos a la cambra. Sánchez, que considera que encara és aviat per parlar de la seva candidatura, ha dit que no descarta res i que estarà en el procés obert "per posar al dia" el PSOE. En aquest sentit, ha manifestat: "No tinguin cap dubte que tinc ganes de canviar el PSOE i contribuir a aquest canvi."

 

Anar al contingut