Alfredo Pérez Rubalcaba escolta atent una intervenció durant la cita socialista al costat de la presidenta andalusa, Susana Díaz. (Foto: EFE)
Alfredo Pérez Rubalcaba escolta atent una intervenció durant la cita socialista al costat de la presidenta andalusa, Susana Díaz. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE es planteja que els militants triïn secretari general abans del congrés

Fonts socialistes afirmen que la majoria de les federacions territorials volen una consulta prèvia per triar secretari general i que després sigui ratificat al congrés

RedaccióActualitzat

La direcció del PSOE es planteja convocar una consulta perquè els seus militants escullin el pròxim secretari general del partit uns dies abans del congrés extraordinari de juliol. L'executiva del partit estudia aquesta possibilitat si així ho demana la majoria del partit, segons asseguren fonts socialistes.

Aquesta fórmula comportaria que els militants escollissin amb el seu vot directe el substitut de Rubalcaba. El congrés, posteriorment, el ratificaria i aprovaria la nova executiva.

D'aquesta manera, es convocaria primer un Comitè Federal per modificar els estatuts del PSOE per donar legalitat a aquesta consulta.

Alguns diputats van engegar dimarts aquesta petició, que satisfaria almenys dos dels qui aspiren a les primàries, els diputats Eduardo Madina i Pedro Sánchez.

Madina va dir que veia amb bons ulls el que alguns han anomenat "congrés a la gallega", ja que els socialistes gallecs van ser els primers que van assajar amb èxit aquesta fórmula l'estiu passat.

"Aquesta fórmula és el màxim exemple que els militants protagonitzen el canvi", va destacar Sánchez als passadissos del Congrés.

Anar al contingut