El 2011, el president dels EUA, Barack Obama, va premiar Angelou amb la Medalla de la Llibertat (FOTO: Reuters)
El 2011, el president dels EUA, Barack Obama, va premiar Angelou amb la Medalla de la Llibertat (FOTO: Reuters)

Mor als 86 anys la poeta, novel·lista i activista nord-americana Maya Angelou

Músics com B. B. King o Quincy Jones han musicat els seus textos

RedaccióActualitzat

Mor als 86 anys la poeta, novel·lista i activista nord-americana Maya Angelou. Angelou també va ser actriu, guionista, cantant, editora i professora.

La seva obra més coneguda és "Jo sé per què canta l'ocell engabiat", publicada en castellà per Lumen, que descriu la vida d'uns afroamericans. Es considera un clàssic de la literatura nord-americana contemporània i de la seva obra se n'han venut més d'un milió d'exemplars arreu del món. "Jo sé per què canta l'ocell engabiat" també va inspirar una versió cinematogràfica l'any 1979.

Va ser una de les primeres directores afroamericanes de cinema, amb títols com "Down in the Delta", i va participar com a actriu en una quinzena de títols. El 1950 va recórrer Europa amb l'òpera "Porgy and Bess" i el 1957 va gravar un àlbum propi: "Calypso Lady".

Va passar la infantesa en un ambient marcat per la violència a Arkansas i una part de la seva obra és autobiogràfica. Fa una denúncia del racisme i exalta el valor i la lluita per la supervivència.

El 2011, el president dels EUA, Barack Obama, la va premiar amb la Medalla de la Llibertat, la distinció civil més important del país. Músics com ara B. B. King o Quincy Jones han musicat els seus textos.

Anar al contingut