Josep Martí, secretari de Comunicació de la Generalitat.
Josep Martí diu que Madrid vol "debilitar l'oferta televisiva en català".
Madrid/Barcelona

El govern espanyol afirma que TV3 haurà de tancar canals l'1 de gener

El president del Consell de Govern de la CCMA, Brauli Duart, avisa que "hi ha solucions tècniques" per evitar la "decisió política" de tancar un dels múltiplexs de TVC

RedaccióActualitzat

El govern de Mariano Rajoy no cedeix a les peticions de la Generalitat. Insisteix que TV3 haurà de tancar canals i ja hi posa data: l'1 de gener de l'any que ve. A la reunió entre les dues administracions feta aquest divendres a Madrid, el ministeri d'Indústria no ha escoltat les alternatives que li ha ofert el govern, segons han assenyalat els representants de la Generalitat.

El secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, ha sortit del despatx del secretari d'Estat de Telecomunicacions tenint clar que el govern espanyol vol de totes totes tancar un dels múltiplexs de TV3. Segons Martí, els representants del Ministeri d'Indústria han refermat la seva decisió i no han volgut parlar d'altres possibilitats tècniques que la Generalitat pretenia posar sobre la taula. Martí explica que es poden referir "als arguments tècnics que vulguin, però els arguments tècnics només són una disfressa que el que fa és emmascarar un objectiu polític, que és debilitar l'oferta televisiva en català".

Després de la reunió, Martí ha remarcat que la Generalitat lluitarà amb totes les eines que tingui a l'abast per evitar tancar canals. En aquest sentit ha avançat que dilluns es reunirà al Parlament amb representats de totes les forces polítiques catalanes per detallar com estan les coses i quines són les alternatives.

Una decisió política

Des del Parlament, en la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el president del Consell de Govern, Brauli Duart, també ha insistit que, darrere l'ordre del tancament d'un dels múltiplexs, hi ha una decisió política. Segons Duart, "hi ha solucions tècniques". El president del Consell de Govern de la CCMA ha explicat: "Hi ha espai per sota del canal 60 per poder ubicar el segon múltiplex de la corporació", i ha recordat que el govern ja ha acordat la reubicació d'un canal de RTVE que estava per damunt del canal 60, evitant així que la corporació pública estatal es vegi obligada a tancar-lo. Brauli Duart ha afegit que la CCMA vol mantenir "íntegrament" la seva oferta audiovisual, i, per tant, no acceptaran cap reducció de l'espai radioelèctric.

En relació amb la CCMA, un nou element amenaça el seu equilibri financer. Hisenda inspecciona els comptes de l'entitat i discuteix que es pugui deduir tot l'IVA, com ha fet fins ara. Els responsables de la corporació esperen un informe per poder decidir com cal resoldre aquesta qüestió i per veure com afectarà els números de l'entitat.

Anar al contingut