Barcelona

Tranquil·litat en la cinquena nit de mobilitzacions al barri de Sants

Tranquil·litat en la cinquena nit de mobilitzacions al barri de Sants, a Barcelona, després que l'Ajuntament ha aturat les feines de demolició per afavorir el diàleg

RedaccióActualitzat

Tranquil·litat en la cinquena nit de mobilitzacions al barri de Sants, a Barcelona. De la seixantena de detinguts pels aldarulls de Can Vies, vint-i-cinc han quedat en llibertat amb càrrecs i un ha ingressat a la presó preventivament. L'Ajuntament de Barcelona atura les feines de demolició per afavorir el diàleg.  

De tota manera, continuen les protestes al barri de Sants. Com ja havia passat la nit anterior, aquest divendres s'ha convocat una cassolada contra el desallotjament i el posterior enderroc de l'edifici de Can Vies. Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça de Sants a partir de les nou del vespre per protestar contra l'actuació de l'Ajuntament i demanar que es deixi que els membres del col·lectiu del centre autogestionat reconstrueixin l'edifici. La nit, però, ha estat completament tranquil·la.

Representants de Can Vies han repartit fulls on assenyalen que, "si tan bona voluntat té, l'Ajuntament ho torna a tenir molt fàcil: que ens deixi tornar a construir en pau el que ells han destruït amb la violència". També denuncien que, en els incidents violents de les darreres quatre nits al barri, s'han registrat "més de cent ferits per la brutalitat policial". El col·lectiu, que rebutja negociar amb el consistori, demana la dimissió del regidor del districte, Jordi Martí, i de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

"Demà necessitarem tota la força"

Després de la cassolada s'ha fet una assemblea improvisada en què s'han reiterat les exigències del col·lectiu de Can Vies, s'ha culpat de la violència els Mossos d'Esquadra i s'ha demanat la llibertat de tots els detingtus. L'acte s'ha dissolt a quarts d'onze sense cap incident, convocant els assistents per començar la reconstrucció del centre aquest dissabte al matí.

A les onze de la nit encara quedaven alguns manifestants a la plaça, amb el trànsit tallat, però sense que s'hagi produït cap mena d'incident.

Suport des de Madrid

Aquest mateix divendres, al voltant d'un centenar de persones han mostrat la seva solidaritat amb Can Vies en una concentració a la Puerta del Sol de Madrid. Envoltats per un ampli dispositiu policial, els manifestants han protestat per les 61 detencions en les quatre nits de disturbis a Sants. "No passaran. Madrid amb Can Vies", deia la pancarta que hi havia a la cèntrica plaça madrilenya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut