Mariano Rajoy en la clausura del Cercle d'Economia de Sitges. (Foto: EFE)
Rajoy insisteix en el seu doble missatge: diàleg sí, però dins la llei. (Foto: EFE)
Sitges

Rajoy mostra predisposició al diàleg però adverteix que si hi ha un xoc de trens és perquè algú va per la via equivocada

Mariano Rajoy, en la clausura de les jornades del Cercle d'Economia de Sitges, reitera que està obert al diàleg però veu impensable que s'acabi celebrant la consulta

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol ha reiterat una vegada més les seves tesis sobre el procés sobiranista català, aquesta vegada des de Sitges, on ha clausurat la XXX reunió del Cercle d'Economia. Mariano Rajoy reitera que està obert al diàleg i que mai s'ha negat a reformar la Constitució, però retreu a Artur Mas que no s'hagi posat en contacte amb ell. El popular respon, a les advertències d'un possible "xoc de trens", que si això passa és perquè "algú va per la via equivocada" i troba impensable que s'acabi celebrant la consulta del 9 de novembre.

Mariano Rajoy ha contestat la petició del president del Cercle d'Economia de "rebutjar l'immobilisme i atrevir-se a moure fitxa" assegurant que ell no s'enroca i que està disposat a parlar amb Artur Mas. A parlar, i a "escoltar-lo amb molta atenció", ha assenyalat, però sempre dins de la llei i amb transparència i ha recordat que en contra del referèndum s'han pronunciat ja tant el Tribunal Constitucional com el Congrés.

Sobre el diàleg, però, ha assegurat que el president de la Generalitat no li ha trucat des que va anunciar la consulta del dia 9 de novembre. Una convocatòria que, insisteix, va saber a través de la premsa.

Sobre aquesta consulta, i davant la pregunta de què faria el seu govern si finalment Artur Mas convoca la consulta, ha qualificat d'impensable aquesta situació. "No em passa per la imaginació, perquè, entre d'altres coses, vulneraria la seva paraula. No puc preveure aquest escenari", ha reiterat.

Rajoy també s'ha mostrat disposat a reformar la Constitució però subratlla que, per fer-ho, s'ha de saber amb claredat quin és l'objectiu.

El president espanyol ha fet aquestes consideracions sobre l'encaix de Catalunya amb Espanya després d'una intervenció carregada de novetats i confirmacions en l'àmbit econòmic.

Anar al contingut