Palam

El Dia per la Llengua s'erigeix en una nova jornada de protestes contra la política lingüística de Bauzá

La Diada per la Llengua, que organitza l'Obra Cultural Balear, es torna a celebrar a Palma després de tres anys sense fer-se

RedaccióActualitzat

Després de tres anys sense celebrar-se, el Dia per la Llengua ha tornat amb força i s'ha convertit en un intent més per demanar al govern de José Ramón Bauzá diàleg i negociació.

10.000 persones, segons l'Obra Cultural Balear, s'han concentrat a la plaça Major de Palma per fer un gest inequívoc de suport a la llengua pròpia. Un mar de llaços quadribarrats per manifestar-se en contra de la política lingüística que ha sacsejat el curs escolar a les Illes Balears, amb el decret del trilingüisme, i també contra les lleis aprovades per eliminar símbols com les quatre barres, fins a la possibilitat que en un futur no es puguin veure els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

A la jornada també hi han participat nombrosos centres escolars i una bona part dels docents, amb la reivindicativa samarreta verda.

En la trobada hi ha hagut proclames al compromís per mantenir-se ferms en la lluita en defensa de la llengua i demandes clares al president Bauzá perquè atengui a la raó i deixi de legislar en contra del coneixement del català, el seu ús i el seu prestigi.

El president de l'Obra, Jaume Mateu, ha llegit un manifest en què també ha tingut un record per a Jaume Sastre, el professor que fa 24 dies que està en vaga de fam. Mateu li ha demanat que no posi en risc extrem la seva vida perquè el seu coratge, diu, ja ha donat fruits. En solidaritat amb ell, 24 entitats i associacions han fet un dejuni de 24 hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut