L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, provant les Google Glass. (Foto: ACN)
L'alcaldesa Mercè Conesa assegura que l'obertura a aquesta tecnologia portarà avantatges socials, econòmics i mediambientals. (Foto: ACN)
Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat deixa provar les Google Glass als ciutadans de manera gratuïta

El municipi del Vallès permet als ciutadans provar aquesta tecnologia de manera gratuïta i crearà una app per als turistes

RedaccióActualitzat

Els ciutadans de Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental, han pogut provar en primícia aquest cap de setmana les ulleres Google Glass. La ciutat vol ser la primera de Catalunya i de l'estat espanyol que estengui l'ús d'aquesta tecnologia, que funciona com un assistent virtual que ofereix informació sense usar les mans.

Les ulleres han fet acte de presència durant tot el cap de setmana a la Plaça de l'Om de manera gratuïta, en el marc del Sant Cugat Experience. És el segon municipi que les posa a l'abast del gran públic. Al maig, ja es van poder provar a la Fira de la Primavera de Navàs.

A més, el consistori i l'empresa catalana Soft For You preparen una aplicació que estarà disponible a l'octubre i que permetrà fer rutes turístiques amb les Google Glass, que també es comercialitzaran a la tardor.

Joana Barbany, regidora de Comunicació i Tecnologia, ha explicat que l'aplicació tindrà informació sobre deu punts emblemàtics de la ciutat i que, a la vegada, aportarà informació d'actualitat segons les preferències de l'usuari.

Els assistents podien escollir entre tres experiències: la de realitat augmentada, la de 3D i la de compartir per les xarxes socials. Això gràcies als dos exemplars de Google Glass que l'Ajuntament ha adquirit com a part del projecte "Smart City Sant Cugat"

Xavier Guàrdia, el director executiu de Soft For You, ha explicat que l'objectiu és fer un estudi de les necessitats tecnològiques de la ciutadania per saber quines respostes s'han de donar i quines aplicacions s'han de crear.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assegurat que aquests projectes tindran repercussions en l'àmbit social, econòmic i mediambiental, posant aquesta tecnologia a l'abast dels ciutadans, facilitant la feina a aquelles persones que vulguin desenvolupar les seves aplicacions i millorant la qualitat de vida.

També es busca atreure l'interès de fora, i esperen la visita d'aquells turistes que disposin de Google Glass i que vulguin provar la iniciativa. Fins ara només unes 15.000 persones han pogut provar les ulleres arreu del món, i per això l'alcaldessa ha volgut recalcar la importància de l'obertura a aquesta tecnologia.

Anar al contingut