La policia s'ha endut alguns manifestants que no han volgut identificar-se a la comissaria.
La policia s'ha endut alguns manifestants que no han volgut identificar-se a la comissaria.
Barcelona

Iniciativa denuncia una retenció il·legal al final de la marxa en suport a Can Vies i demana la compareixença d'Espadaler

ACNActualitzat

El diputat d'ICV-EUiA David Companyon ha demanat la compareixença del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, després que els Mossos han encerclat un grup de manifestants a les acaballes de la marxa en suport a Can Vies. Ha lamentat que el titular d'Interior vagi "més enllà de la llei i una mica més". Companyon i l'advocat Andrés Garcia Berrio, de la Coordinadora Catalana contra la Tortura, denuncien que en fer identificar els joves, els Mossos els haurien enregistrat sense presència d'un advocat. Han parlat de "retenció il·legal" i han anunciat mesures legals si no "s'aturen" aquestes pràctiques.

Companyon i Garcia Berrio han parlat amb el responsable de l'operatiu per debatre el mètode. En acabar i parlar amb la premsa, Companyon ha demanat que el conseller comparegui a la comissió d'Interior de forma "ràpida i urgent" per explicar els fets d'aquest dissabte a la nit. "Determinades pràctiques s'han aturat per les intervencions dels advocats" cap al tard, assegura en referència a aquestes filmacions que afirmen que s'han dut a terme. 

Garcia Berrio ha assegurat que alguns manifestants els han avisat que se'ls gravava amb determinades peces de roba en el moment de ser identificats, cosa que considera que és una exigència de prova que cal fer davant d'un advocat i a la qual haurien tingut "dret a negar-se". Ha lamentat la "retenció il·legal" perquè no es pot vincular la marxa d'algú a una gravació i per això ha avisat que si no s'aturen aquestes mesures emprendran "accions legals". "Ja n'hi ha prou d'una brigada mòbil al marge de la llei". 

Anar al contingut