Barcelona

La Cambra de Comerç referma que en una Catalunya independent el país mantindria la competitivitat

La Cambra de Comerç referma que en una Catalunya independent el país mantindria la fortalesa econòmica

RedaccióActualitzat

La Cambra de Comerç de Barcelona no tem per l'economia en una Catalunya independent. El seu president. Miquel Valls, ha passat per "L'entrevista del diumenge" del Canal 3/24 i ha deixat clar que la fortalesa empresarial "no canvia d'avui per demà ni per circumstàncies polítiques".

Valls parla de "realitats econòmiques" en referència a l'estructura empresarial i el nivell de competitivitat del país. En aquest sentit, insisteix que si el país s'independitzés l'economia no patiria. Posa d'exemple la crisi econòmica que, diu, ha demostrat que els empresaris tenen capacitat de reacció.

Això sí, Valls parla d'un escenari concret: una independència negociada i amb Catalunya dins de la Unió Europea.

Aquest diagnòstic avança les conclusions de l'estudi que presentarà la Cambra de Comerç aquest dijous. L'entitat té en compte els diversos canvis de caràcter polític que hi pugui haver en el futur en un informe que analitza com quedaria l'economia.

És el segon informe d'aquesta entitat, en què analitza la solidesa del país en diferents escenaris, amb concert econòmic o en el cas d'un possible estat independent. El primer estudi de la Cambra, presentat al març, feia referència al sector públic i augurava un superàvit del 7,2% a la llarga en una Catalunya independent; el que publicaran ara està centrat en el sector empresarial i financer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut