Mas i Duran passejant pel Pati dels Tarongers en una foto d'arxiu (Foto: ACN)
Mas i Duran passejant pel Pati dels Tarongers en una foto d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Mas i Duran confirmen l'abstenció de CiU i desitgen "èxits" al nou rei

Els líders de la federació desitgen "èxits" al nou rei i li reclamen una "atenció especial" cap a Catalunya en el seu "desig de ser consultada sobre el seu futur polític"

RedaccióActualitzat

Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida han confirmat l'abstenció de CiU en la votació de la llei d'abdicació del rei Joan Carles I que es farà a les Corts Espanyoles, al Congrés i al Senat. En un comunicat, els dos han desitjat "encerts i èxits" al príncep Felip un cop es converteixi en el nou rei d'Espanya i li han reclamat una "atenció especial" cap a Catalunya en el seu "desig de ser consultada sobre el seu futur polític".  

La decisió s'ha fet pública unes hores abans, després que s'ha reunit la permanent de CiU. La federació defineix l'abstenció com una desconnexió amb el debat entre monarquia i república, que reconeix com un debat espanyol. La formació manté que la seva prioritat és el procés perquè es pugui celebrar la consulta sobre la independència de Catalunya.

De totes maneres, el relleu del rei Joan Carles I tirarà endavant amb el PP i el PSOE, que imposaran la majoria al Congrés aprovant la normativa. En un seguit de piulades a Twitter, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, havia criticat que la nova llei tirés endavant deixant de banda la resta de formacions parlamentàries. A banda dels dos grans partits, la norma tindrà el suport d'UPyD, Coalició Canària, Fòrum Astúries i UPN. Es preveu, doncs, que la normativa tiri endavant amb 303 diputats a favor, 26 en contra i 21 abstencions, les del PNB i CiU.

Hi presentaran esmenes a la totalitat ERC, l'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), el BNG, Compromís i Geroa Bai.


 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut