Barcelona

Albert Monteys: "Se'ns prohibeix, fins a nova ordre, posar la monarquia en portada"

El dibuixant, un dels que ha deixat "El Jueves", diu al "23/24" que RBA no permet tractar la monarquia a la primera plana de la publicació

RedaccióActualitzat

El dibuixant Albert Monteys, un dels que ha deixat la revista "El Jueves" per la retirada d'una portada sobre l'abdicació del rei, ha explicat que RBA, propietària de la revista, "prohibeix tocar, fins a nova ordre, la monarquia en portada" de la publicació. El grup propietari de la publicació els ha transmès el missatge que "a dintre podem fer el que vulguem, però a la portada no es pot tractar la monarquia".

Monteys, que va dirigir la revista durant quatre anys i era membre del consell de redacció de la publicació, ha dit en una entrevista al programa "23/24" que és davant d'aquesta situació que "alguns membres de la revista" s'han "plantat" i han deixat "El Jueves". A més de Monteys, també han deixat la publicació guionistes i dibuixants com Manel Fontdevila, Guillermo, Bernardo Vergara, Manuel Bartual, Isaac Rosa, Paco Alcázar i Luís Bustos.

El dibuixant ha defensat la portada amb el rei i en príncep que estava previst que arribés als quioscos aquest dimecres. Monteys considera que, "com és lògic", tractaven l'abdicació de Joan Carles I: "som una revista d'humor, d'actualitat, la corona és un tema que hem tocat molt". "El nostre públic espera que parlem d'això", ha afegit.

"Una portada no especialment dura"

Per Monteys, la portada original d'aquesta setmana no era "especialment dura" i que, de fet, a la redacció hi havia "la idea que no havíem fet la portada més bèstia possible"Tanmateix, el dimarts, quan la revista sortia d'impremta, es va comunicar a la redacció que la publicació havia tornat als magatzems i s'havia reimprès amb una altra portada, sobre les eleccions europees, amb un dibuix que "s'havia fet per a l'interior de la revista". Entre els motius que, en un primer moment, va esgrimir RBA hi ha "que les vendes de la revista eren baixes" i que "el tema no interessava".

Televisió de Catalunya s'ha posat en contacte amb l'editorial per saber el seu posicionament, però no ha volgut fer declaracions. La direcció d'"El Jueves" ha negat cap tipus de censura perquè el contingut que suposadament s'ha retirat és dins de la publicació

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut