Daniel Osàcar arribant a la Ciutat de la Justícia acompanyat del responsable d'Afers Jurídics de CDC, Francesc Sánchez (Foto: ACN)
Daniel Osàcar arribant a la Ciutat de la Justícia acompanyat del responsable d'Afers Jurídics de CDC, Francesc Sánchez (Foto: ACN)
Barcelona

L'extresorer de Convergència Daniel Osàcar nega davant del jutge tenir cap compte a Suïssa o Gibraltar

L'extresorer de CDC, imputat per una presumpta evasió de capitals, desmenteix les acusacions en una declaració de cinc minuts

RedaccióActualitzat

L'extresorer de CDC Daniel Osàcar ha negat aquest divendres davant del jutge tenir cap compte bancari ni a Suïssa ni a Gibraltar, com l'acusen dos documents anònims. L'advocat d'Osàcar, Xavier Melero, ha explicat que estan pendents d'una comissió rogatòria amb les autoritats suïsses que haurien de corroborar la versió de l'acusat, i ha recordat que la fiscalia ja ha considerat que aquests anònims són "matussers" i procedeixen d'una unitat policial "estranya" per aquest tipus de casos, com és la d'afers interns de la policia espanyola.

Els dos anònims apuntaven que l'extresorer de CDC, imputat en el cas Palau perquè, suposadament, havia desviat fons de l'entitat a Convergència, tenia comptes amb un 1,28 milions d'euros a Suïssa i Gibraltar. Els documents van arribar a la policia espanyola, i la unitat d'afers interns els va enviar al nou jutge que porta el "cas Palau", que va decidir obrir una peça separada i imputar l'extresorer convergent.

La declaració ha durat uns cinc minuts i, segons el seu advocat, Xavier Melero, el fiscal no ha fet cap pregunta. El jutge ha preguntat a Osàcar si té cap compte a Suïssa o Gibraltar, cosa que l'imputat ha negat rotundament. De fet, segons ha explicat Melero, un informe del fiscal ja apunta que els dos anònims són força "matussers" i tenen poca credibilitat. A més, també considera estrany que els anònims fossin enviats al jutjat per part de la unitat d'afers interns de la policia espanyola, sense investigar-ne la veracitat.

Els responsables de CDC van demanar al banc Credit Suisse una certificació negativa que acredités que Osàcar no hi ha tingut mai cap compte. Però aquest tipus de documents s'emeten només en casos molt puntuals. D'altra banda, el jutge va demanar una comissió rogatòria a les autoritats judicials helvètiques per conèixer el mateix extrem. La petició, a la qual han donat suport el fiscal i la defensa d'Osàcar, no serà resposta fins les properes setmanes o potser després de l'estiu.

L'extresorer de Convergència, que ha comparegut com imputat per un presumpte delicte d'evasió de capitals, ha arribat als jutjats a tres quarts de deu, acompanyat pel responsable dels Afers Jurídics del partit, Francesc Sánchez.

Des de CDC es nega que l'extresorer del partit Daniel Osàcar tingui cap compte a Suïssa d'1,28 milions d'euros. Ho va desmentir al seu moment el responsable dels Afers Jurídics de Convergència, Francesc Sánchez, a "El matí de Catalunya Ràdio": "És rotundament fals. Això ja va sortir fa uns mesos i ens vam dirigir fins i tot al jutjat per comentar el fet que voldríem una comissió rogatòria. El senyor Daniel Osàcar no ha tingut ni té cap compte a Suïssa."

Daniel Osàcar, de 78 anys, és un dels 17 acusats del "cas Palau", encara que ell sempre ha negat que hagués rebut cap donació de l'empresa Ferrovial a través del Palau de la Música. S'enfronta a una pena de presó de set anys i mig.

 

Anar al contingut