Diumenge s'accentuarà l'estiu però augmentarà el risc de boira costanera

Diumenge s'accentuarà una mica més la sensació d'estiu, amb calor intensa a l'interior i xafogor a la costa. El sol serà el dominador absolut a la major part del territori, però les boires costaneres poden guanyar terreny al litoral. Dilluns, el cel estarà més ennuvolat.

Actualitzat

L'últim dia de la setmana gaudirem o patirem, segons es miri,  d'aquest tastet d'estiu que arriba amb cel bastant assolellat, calor intensa i xafogor. També es mantindrà una mica de vent al Pirineu i a l'extrem sud i els bancs de boira costanera. La isoterma dels 20ºC envairà per moments la vertical de Catalunya, a uns 1.500 metres d'altura.

Més risc de boira

La massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica és la responsable de la formació d'aquestes boires d'advecció a la costa. Diumenge hi haurà més risc de boira a tot el litoral, no només als dos extrems, i sobretot al principi i al final del dia. A la resta del país, esperem un dia molt assolellat en conjunt. A partir de migdia, la calor ajudarà al desenvolupament de nuvolades a les serralades, amb més vigor cap al Pirineu Occidental, però no derivaran en tempesta. Al final del dia notarem els primers símptomes d'un petit canvi, en forma de núvols alts que arribaran per l'extrem sud.

Calor intensa

Esperem unes temperatures similars a les de dissabte, fins i tot una mica més altes cap al Pirineu i prepirineu. Les màximes pujaran un esglaó més a les comarques d'interior, cada cop més a prop, de manera puntual, de la barrera dels 36 o 37 graus, mentre que les boires i la marinada les mantindran o les faran baixar un pèl al litoral.

El vent no desapareix

El vent de sud no serà tan constant al Pirineu, però encara bufarà amb cops moderats durant les hores centrals del dia. El mateix passarà amb el vent de sud-est a l'interior de les Terres de l'Ebre.

Les boires costaneres també podran arribar al nord del País Valencià, mentre que els núvols alts i mitjos avançaran de cara a la tarda des d'Alacant i es barrejaran amb la nuvolositat d'evolució de l'interior. A les Balears, tornarem a parlar d'un dia de forta calor, amb màximes pròximes als 35 o 36 graus en alguns indrets.

I per dilluns...

Arribaran més núvols alts i mitjos des del sud, però disminuirà el risc de boira. Es mantindrà la calor a l'interior i s'accentuarà a la costa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut