Ramon Tremosa i Guy Verhofstadt, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Ramon Tremosa amb el president del grup dels liberals, Guy Verhofstadt, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

CDC i el partit liberal europeu desmenteixen que UPyD hagi pactat entrar al seu grup al Parlament Europeu

El grup liberal europeu desmenteix que UPyD hagi pactat entrar al seu grup al Parlament Europeu

RedaccióActualitzat

Poden Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Progrés i Democràcia, tot i les evidents diferències dels seus posicionaments, sobretot en l'àmbit sobiranista, acabar junts en un mateix grup al Parlament europeu? El partit de Rosa Díez assegura que sí, que s'integraran a l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa després que aquests s'hagin compromès a respectar la integritat territorial. El grup Liberal Demòcrata, però, desmenteix UPyD i la formació nacionalista assegura que no hi ha cap acord.

El vicepresident del partit liberal europeu Marc Guerrero ha explicat a Catalunya Informació que no hi ha cap acord. Segons Guerrero, la líder d'UPyD, Rosa Díez, ha mentit deliberadament per desestabilitzar el procés sobiranista.

A més, avui, a Zagreb, a Croàcia, les joventuts del Partit Liberal han acordat denegar l'entrada d'UPyD i de Ciutadans. La decisió l'han pres a instàncies de la Joventut Nacionalista de Catalunya i s'ha pres per unanimitat a Zagreb, a Croàcia. Guerrero creu que Rosa Diez ha actuat a la desesperada després de saber aquesta decisió dels joves liberals.

Convergència recorda que s'ha de votar

Convergència ha reaccionat a través d'un comunicat a les declaracions Rosa Díez d'aquest dissabte en què donava per feta la integració d'UPyD al grup dels liberal europeus. Assegura que encara s'està explorant els partits que en podrien formar part i recorda que la incorporació de nous membres es votarà a finals de juny i que, perquè prosperi, cal que hi donin suport 2/3 dels eurodiputats del grup, com recordava l'eurodiputat de Convergència Ramon Tremosa  a través del twitter.

 


CDC es manifesta radicalment en contra a la incorporació d'aquest partit al grup i assegura que no estan sols, citant el PNB o el Partit Demòcrata Europeu. Per tot plegat, la candidatura que encapçalava Ramon Tremosa considera les paraules de Díez un nou intent de confondre l'opinió pública i un nou intent espanyolista de dinamitar els suports europeus al procés català.

La nota enviada també recorda el suport explícit al procés català expressat pels líders europeus liberals i el seu respecte pel que decideixin els catalans.

Anar al contingut