Guardiola amb la samarreta de la campanya #CatalansWantToVote amb els castellers a Berlín.
Guardiola amb la samarreta de la campanya #CatalansWantToVote amb els Xics de Granollers a Berlín.
Berlín

La premsa internacional es fa ressò de la jornada castellera pel dret a decidir

La campanya #CatalansWantToVote ha atret l'atenció de mitjans de comunicació alemanys, italians i britànics, que publiquen als seus portals digitals la informació sobre l'actuació reivindicativa d'Òmnium Cultural

RedaccióActualitzat

La diada castellera per portar el dret a decidir arreu del món ha aconseguit l'objectiu. La campanya #CatalansWantToVote ha atret l'atenció de mitjans de comunicació alemanys, italians i britànics, que publiquen als seus portals digitals la informació sobre l'actuació reivindicativa d'Òmnium Cultural. La plasticitat dels castellers i els padrins internacionals han actuat d'esquer mediàtic per al missatge a favor de la consulta. 

La imatge de Guardiola a Berlín

El "Die Welt", el "Berliner Morgenpost" o el "Berlin Online" publiquen teletips de l'agència alemanya DPA sobre l'actuació dels Xics de Granollers a la capital alemanya. La televisió privada RTL també ha emès una informació sobre la jornada castellera i la reivindicació del dret a decidir català, que ha dit que coincideix amb la cadena humana del País Basc.

El teletip de la DPA assegura que els castellers han actuat a la famosa Alexanderplatz "per promoure un referèndum reclamar la independència". La informació que publiquen els mitjans alemanys destaca que els castells fan uns 12 metres d'alt i han estat organitzats no només a Berlín, sinó "en una acció paneuropea" que també s'ha fet a Ginebra o Brussel·les.

Els mitjans alemanys destaquen, tant al text com a les imatges, la presència de l'entrenador del Bayern, Pep Guardiola, de qui recorden que és partidari de la independència i que ha llegit el comunicat de l'acte a Berlín. 

"Die Welt" publica a la seva pàgina web que la diada castellera s'ha finançat "amb 120.000 euros aconseguits través del micromecenatge", i remarca que els castells "són patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO". 

Galeria d'imatges a "La Reppublica"

A Itàlia, el diari "La Reppublica" ha publicat una galeria de 20 fotografies dels castells dels Bordegassos de Vilanova a Roma.

El rotatiu informa que l'exhibició de castells s'ha fet de forma coordinada a diverses capitals europees "per promoure un referèndum sobre la independència de Catalunya proposat pel govern català i sense l'aprovació del govern espanyol". 

"La Stampa" també publica una galeria amb 10 fotografies dels Bordegassos de Vilanova a Roma, però també de les actuacions a Londres, Berlín o Barcelona. 

Portada a "The Guardian"

El diari britànic "The Guardian" tria una imatge de la Colla Joves Xiquets de Valls al Tower Bridge de Londres en la seva selecció del cap de setmana i explica que els castellers han desplegat una pancarta on es llegia "Catalans Want to Vote".

Impacte a Bèlgica

El belga "L'Avenir" també penja a la seva pàgina web sis fotografies de l'actuació a Brussel·les i assegura que els catalans "aixequen torres humanes per demanar suport pel referèndum". 

La radiotelevisió de Bèlgica, RTBF, també informa a la seva pàgina web de l'actuació dels Castellers de Vilafranca a Brussel·les, i cita a Sergi López, que feia d'ambaixador d'Òmnium a la capital europea. "Simplement volem decidir el nostre futur de manera democràtica i pacífica", diu López a RTBF. El mitjà belga assegura que els castells s'han aixecat a vuit capitals europees "amb l'objectiu de cridar l'atenció a nivell internacional i demanar suport per l'organització del referèndum".

La jornada

<div class="storify"><iframe src="//storify.com/324cat/fent-pinya-pel-dret-a-decidir/embed" width="100%" height=750 frameborder=no allowtransparency=true></iframe><script src="//storify.com/324cat/fent-pinya-pel-dret-a-decidir.js"></script><noscript>[<a href="//storify.com/324cat/fent-pinya-pel-dret-a-decidir" target="_blank">View the story "Fent pinya pel dret a decidir" on Storify</a>]</noscript></div>

Anar al contingut